- Jeg er helt skjelven

Arild Lundesgaard jobbet tett med savnede Truls Ørpen. Han begriper ikke hva som kan ha skjedd.

KOLLEGER: Pensjonert testpilot Arild Lundesgaard (t.h.) hadde mye å gjøre med savnede Truls Ørpen (46). Han ble sjokkert da han fikk høre at kollegaen er blant de savnede etter den antatte Hercules-styrten i Nord-Sverige. Foto: FORSVARET
KOLLEGER: Pensjonert testpilot Arild Lundesgaard (t.h.) hadde mye å gjøre med savnede Truls Ørpen (46). Han ble sjokkert da han fikk høre at kollegaen er blant de savnede etter den antatte Hercules-styrten i Nord-Sverige. Foto: FORSVARET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er trist og helt forferdelig. Jeg er helt skjelven, sier Arild Lundesgaard (66) til Dagbladet.

Den pensjonerte kapteinen og testpiloten kjenner alle de fire besetningsmedemmene på det militære Hercules-flyet som i over et døgn har vært forsvunnet i Nord-Sverige. Han ble svært overrasket da navnene på de savnede ble offentliggjort.

- De to mest erfarne - Dette er et svært kompetent mannskap. Truls Ørpen og Ståle Garberg er de to mest erfarne Hercules-flygerne i landet, sier han.

Lundesgaard forteller at miljøet rundt Hercules-maskinene, som har base på Gardermoen flystasjon, er svært tett og sammensveiset.

- Hele skvadronen teller ikke mer enn ca. 20 personer, forklarer han.

For Lundesgaard er det en stor gåte hvordan det toppmoderne flyet kan ha forulykket i den svenske fjellheimen.

- Det første som slo meg da jeg fikk høre hvem det gjaldt, var: «De kan umulig ha fløyet inn i fjellveggen.»

På samme oppdrag 66-åringen har jobbet tett sammen med oberstløytnant Truls Ørpen (46); siden begge hadde virke som testpilot på henholdsvis Gardermoen og Kjeller, var de ofte på samme oppdrag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.