- Jeg er her for å hjelpe barn på skolen, ikke for å legge dem i likposer

Norsk hjelpearbeider ble vitne til etnisk massakre på FN-base i Sør-Sudan.

- FORFERDELIG SYN:  Torsdag 17. april stormet en gruppe ungdommer inn i flyktningedelen av FN-basen i Bor i et etnisk motivert angrep. Annelies Ollieuz fra beredskapsstyrken Norcap i Flyktninghjelpen jobber med utdanning i leiren og med på opprydningen etter blodbadet. Foto: Yakani Hillary / IAS
- FORFERDELIG SYN: Torsdag 17. april stormet en gruppe ungdommer inn i flyktningedelen av FN-basen i Bor i et etnisk motivert angrep. Annelies Ollieuz fra beredskapsstyrken Norcap i Flyktninghjelpen jobber med utdanning i leiren og med på opprydningen etter blodbadet. Foto: Yakani Hillary / IAS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For fire måneder siden var verdens yngste stat et fredelig land. Nå beveger Sør-Sudan seg mot full etnisk borgerkrig.

Etter en gruppe dinkaer gikk til angrep på nuer-flyktninger i FNs base i Bor i forrige uke, måtte Annelies Ollieuz fra Flyktninghjelpen Norge være med og bære ut de 46 blodige likene.

Synet vil det ta lang tid å komme over.

- Det er jo så feil. Jeg er her for å hjelpe barn på skolen, ikke for å legge dem i likposer. Noen internt fordrevne hjalp oss og førte oss fra telt til telt, der de visste at folk hadde blitt drept. Menn, kvinner, barn. Jeg har jobbet i krigssituasjoner før, men har aldri gjort noe som dette før, sier Ollieuz.

Etnisk motivert angrep Sør-Sudan er nå i full borgerkrig, og angrep på én folkegruppe svares med enda blodigere hevnaksjoner. Rundt 5000 sivile dinkaer hadde gjemt seg på FN-basen, da en gruppe nuere kom inn på basen under skjul av en demonstrasjon.

- Nuerne får 72 timer på å forlate staten Jonglei, ga de beskjed om. 

Så gikk de til angrep på de sivile, fra flere hold på basen. De som var langt unna ble skutt, de som var nærme nok ble drept med machete. Ollieuz befant seg i den deler av leiren for hjelpearbeiderne bor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer