- Jeg er høyrøsta, masete og betaler dårlig

Tidenes mest ærligste stillingsannonse?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no): Firebarnsmoren Rebecca Land Soodak fra Manhattan var ikke beskjeden i beskrivelsene av seg selv og familien da hun søkte etter en ny barnevakt til ungene på nettsiden Craigslist.

- Hvis du er litt ulykkelig med livet ditt, vil du bli mye mer ulykkelig dersom du tar denne jobben, var beskjeden til eventuelle søkere.

En plage
Soodak begynner annonsen med å beskrive barna sine.

- De er en ren plage, skriver hun.

En eller flere av barna, som er fra seks til tolv år gamle, lider tydeligvis også av diagnosen ADHD.

- Hvis du synes det er galt å gi barn med ADHD Ritalin, eller tror barna blir sånn fordi de har fått i seg for mye sukker, kan du bare droppe å søke, skriver hun videre.

Vanskelig
40 år gamle Soodak omtaler heller ikke seg selv som et glansbilde.

- Jeg er vanskelig å jobbe for. Jeg er høyrøsta, masete og jeg betaler visst ikke så bra som jeg en gang trodde, skriver hun.

Den originale jobbannonsen har fått stor oppmerksomhet i New York. Foreldre har blogget og sendt drøssevis av e-post til mediene om den, og den har også vært inspirasjon til en artikkel i New York Times.

Galskap
Soodak fikk imidlertid til slutt ansatt en kvinne til jobben.

25 år gamle Christina Wynn, som aldri før har jobbet som barnepasser, takket ja til jobben etter at hun bare hadde hilst på et av Soodaks barn.

- Jeg har møtt hennes eldste sønn, men ingen av de andre barna. Min egen mor synes det var galskap - å takke ja til jobben uten å ha truffet alle fire, sa hun til The Times.Wunn skal jobbe for Soodak i et år i første omgang.

- Jeg håper hun vil like seg hos oss. Jeg sendte forresten jobbannonsen til en tidligere ansatt av meg. Hun sa at beskrivelsene av meg stemte på en prikk. Det stakk litt, skal firebarnsmoren ha innrømt, skriver Yahoo.
Dagbladet har også tidligere skrevet om originale stillingsannonser.