- Jeg er i ferd med å lære meg det

Presidentkandidat McCain må ha hjelp til å komme seg online.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) : John McCain fyller 72 i år. Hvis han blir valgt som president i USA blir han den eldste førstevalgs-presidenten i landet. Nå har McCain avslørt sine manglende datakunnskaper til The New York Times.

Etter å ha listet opp noen politiske websider han pleier å være innom, ble han spurt om han gikk online på egen hånd.

- Andre går på nettet for meg. Jeg er i ferd med å lære meg å bruke internet selv, og snart har jeg det inne så jeg kan gå på nettet selv, sier presidentkandidaten.

McCain sier at han ikke forventet at han kom til å lage sin egen blogg. Han påstår også at han ikke skriver epost eller benytter seg av en BlackBerry.

- Jo, han bruker vår BlackBerry, sier Mark Salter, John McCains seniorrådgiver.

- Fortrekker telefonen

McCain hevder likevel at han til stadighet leser epost men at han foretrekker å kommunisere på telefon. Men han la til at han forstår betydningen av blogger på amerikansk politikk og politiske kampanjer.

- Jeg forstår at noe kan dukke opp i en blogg og spres rundt og ende opp i kveldsnyhetene eller på forsida av New York Times. Jeg er oppmerksom på blogger og er ikke på noen som helst måte utakknemlig for innflytelsen de har på kampanjer og verdens oppfatninger.

IKKE DATANERD: McCain foretrekker telefonen framfor epost. Men han er i ferd med å lære seg å bruke internett. Foto: Carolyn Kaster /AP/ SCANPIX
IKKE DATANERD: McCain foretrekker telefonen framfor epost. Men han er i ferd med å lære seg å bruke internett. Foto: Carolyn Kaster /AP/ SCANPIX Vis mer

- Utrolig

Jamal Simmons, demokratisk strateg, med tilknyttning til John McCains konkurrent Barack Obama, sa til the Daily Telegraph at dette var utrolig.

- Det er vanskelig å forestille seg et menneske som ikke vet hvordan de skal bruke internet. Det blir litt "Er det sant? Min fem år gamle niese bruker internet."

Han mener intervjuet kan være negativt for McCain, fordi velgerne er opptatt av at presidentkandidatene vet hvordan de lever, hva de ønsker og hvilke problemer de møter.

- Han er helt på grunn av det han gjorde for 35 år siden, men det gjør ham ikke nødvendigvis til den presidenten vi ønsker i dag. Her har vi en person som på mange måter er frakoblet fra der folk er, sa Simmons.

- Jeg er i ferd med å lære meg det