Krisetall for Jonas Gahr Støre:

- Jeg er i grunnen en trivelig type

I 2017 mente like mange at Jonas Gahr Støre og Erna Solberg var best egnet til å være statsminister. Nå er det ikke lenger noen konkurranse.

KRISE: En av ti mener Ap-leder Jonas Gahr Støre er best egnet som statsminister. Tre ganger så mange peker på Erna Solberg. I 2017 lå de skulder ved skulder. Foto: Hans A. Vedlog
KRISE: En av ti mener Ap-leder Jonas Gahr Støre er best egnet som statsminister. Tre ganger så mange peker på Erna Solberg. I 2017 lå de skulder ved skulder. Foto: Hans A. Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre står stadig svakere både i befolkningen og blant sine egne velgere.

For tre år siden - i mai 2017 - var Støre helt på høyde med Solberg i popularitet. På spørsmål om hvem som er best egnet som statsminister i Norge, fikk både Støre og Solberg støtte fra 28 prosent av befolkningen.

Siden den gang har Støre rast på målingen og i mai 2020 svarer bare 10 prosent av befolkningen at han er best egnet som statsminister.

Mister sine egne

Støre er nå like populær i sitt eget parti, som han var i hele befolkningen for tre år siden.

Samtidig innkasserer Solberg en solid gevinst for sitt lederskap under coronakrisen med et hopp fra 21 til 34 prosent på målingen.

Enda mer bekymringsfullt for Støre må det være at han også står svakere blant egne velgere.

Så seint som i januar mente 36 prosent av Arbeiderpartiets velgere at han var best egnet til å være statsminister. Nå er tallet nede i 29 prosent - altså jevngodt med oppslutningen i hele befolkningen for tre år siden.

- Krisebonus for Erna

- De tallene får jeg med meg. Jeg må hente mitt mandat fra et parti som står samlet om meg, og det gjør de. Vi forankrer politikk og retning bredt i partiet, sier Ap-lederen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer