Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er i live

Charles Michael fra Oslo er en av mange som står på savnetlista, men som har det bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Kort tid etter at Kripos la ut lista over savnede nordmenn, ble Charles Michael kontaktet av venner i Oslo. De var bekymret, men han kunne raskt berolige dem.

- Jeg er i Kerala i India, men har det bra. Dette stedet er forholdsvis lite rammet, men bare noen kilometer unna er rundt 200 bekreftet omkommet, sier Michael til Dagbladet.no.

20 meter unna

Da katastrofen inntraff Sørøst-Asia for åtte dager siden satt Charles Michael 20 meter unna havet. 41-åringen som jobber i Telenor er født i India og kjent i området.

- Jeg så vannet trekke seg tilbake, før det steg igjen. Jeg har aldri sett noe liknende, og det har heller ikke de eldre i området, sier han.

Heldigvis ble ikke bølgen så stor i Kerala.

- Det gikk bra med alle rundt meg, sier han.

- Burde kanskje ringt

ØDELEGGELSER: Flodbølgen gjorde store ødeleggelser også i Kerala i India, men Charles Michael fra Oslo kom fra katastrofen uten skader. Foto: AP
ØDELEGGELSER: Flodbølgen gjorde store ødeleggelser også i Kerala i India, men Charles Michael fra Oslo kom fra katastrofen uten skader. Foto: AP Vis mer

Michael sier at han ikke tenkte på å ringe politiet etter katastrofen.

- Jeg burde kanskje gjort det, men tenkte faktisk ikke på det. Vi har tross alt levd i frykt her i flere dager. Det har vært flere etterskjelv.

Politiet opplyser at det er mange som står på listene som er i god behold. Da Elin Ødegaard så lista over de savnede, så hun at vennen Charles Michael var oppført. Hun snakket imidlertid med ham på nyttårsaften, og da fortalte Michael at han var i god behold på den indiske vestkysten.

- Jeg har nå snakket med Kripos, og de noterte opplysningene mine, sier Ødegaard.

Elin Ødegaard ringte politiet med en gang hun så lista.

- Det første jeg tenkte var at bekjente og familie ville bli bekymret over at han var savnet - men det er han jo ikke.

Les også: Listene fulle av feil

I GOD BEHOLD: Charles Michael er en av mange som er tatt av lista til Kripos.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media