«Jeg er ikke Birgittes drapsmann»

KARMØY(Dagbladet): 32-åringen som i brevet til riksadvokaten er utpekt som mulig drapsmann i Birgitte-saken, avviser påstandene som latterlige. Alt tyder på at hans navn urettmessig er trukket inn i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette gjør at politiet får en svært vanskelig jobb med å finne fram til mannen som tilsto drapet.

Karmøy-mannen som mandag 14. september ringte til advokat Arvid Sjødins kone og tilsto at han hadde drept Birgitte Tengs, kan bli vanskelig å identifisere.

Innringeren ga flere personlige detaljer om seg selv i samtalen med Stavanger-kvinnen. Han fortalte om sitt arbeidsforhold, sine fritidssysler og familien.

Ut ifra disse opplysningene, og signalementet han ga av seg selv, fant advokat Sjødin fram til en konkret mannsperson i Kopervik som kunne være riktig mann. Dette navnet ble overlevert til riksadvokaten, og nå seinere til Stavanger politikammer som skal etterforske saken.

- Stemmer ikke

- Påstandene om at det er meg er helt latterlige. Flere av opplysningene som skal være gitt i brevet stemmer ikke med meg, og min situasjon, sier den 32 år gamle Karmøy-mannen.
Dagbladet møtte 32-åringen i går og kan bekrefte at en rekke av opplysningene som riksadvokaten mottok i sitt brev ikke stemmer med 32-åringen.

- Jeg ble helt himmelfallen når jeg ble oppringt av en bekjent, med beskjed om at avisene hadde forsøkt å komme i kontakt med meg i denne saken, sier han.

Han anser påstandene som rent tøv, og forsøkte i hele går ettermiddag å få tak i kriminalsjefen i Stavanger.

- Hvis det er aktuelt, vil jeg avhøres så raskt som mulig. Det bør være en smal sak å sjekke meg ut, sier han til Dagbladet.
Han forklarer at han har alibi for drapstidspunktet, og anser anklagene som useriøst oppspinn.

- Har du kontaktet advokat?

- Nei, det ser jeg ingen grunn til. Dette må da politiet klare å kontrollere selv, sier han.

Han har ingen forklaring på hvorfor hans navn er trukket inn i saken.

- Det må enten være svært dårlig arbeide med å sjekke opplysningene, hvis ikke så er det noen som forsøker å ramme meg personlig, framholder han.

Kontrollerbart

Selv om navnet som er oppgitt i brevet til riksadvokaten ikke er korrekt, vil etterforskningen av tilståelsen bli iverksatt umiddelbart.

- Det er et faktum at en mann ringte min kone og tilsto drapet. Jeg har ikke utpekt noen som gjerningsmann. Alt jeg har gjort er å kontrollere en del opplysninger, og gi beskjed til riksadvokaten om et navn som kan stemme med beskrivelsen, understreker Arvid Sjødin.
Han mener at det er politiets oppgave å finne fram til hvem innringeren er.

Etter det Dagbladet kjenner til, ble det gitt en rekke detaljopplysninger om drapshandlingen i telefonsamtalen med Sjødins kone. Flere av opplysningene skal det være mulig å kontrollere mot de faktiske forhold.

Etter det Dagbladet erfarer, skal det også være gitt beskrivelse av hendelsesforløpet som ikke tidligere har vært omtalt.

- Slike opplysninger vil det være mulig å sjekke ut mot åstedet og skadeomfanget på avdøde, framholder en politikilde overfor Dagbladet.