Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ikke blitt presset til å trekke meg

Erik Kreyberg Normann sa opp som Ahus-direktør etter massive anklager om trakassering. Orienterte pressen i ettermiddag.

GIKK AV: Erik Kreyberg Normann, inntil i formiddag adm.dir. for Akershus universitetssykehus (Ahus). Foto: ESPEN RØST/DAGBLADET
GIKK AV: Erik Kreyberg Normann, inntil i formiddag adm.dir. for Akershus universitetssykehus (Ahus). Foto: ESPEN RØST/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| LØRENSKOG/OSLO (Dagbladet): - Jeg trekker meg fordi organisasjonen er best tjent med at jeg fratrer. Det har vært min beslutning alene, sa Erik Kreyberg Normann da han møtte pressen på Akershus universitetssykehus (Ahus) i dag.

Normann gikk av med øyeblikkelig virkning i formiddag, etter å ha truffet beslutningen i går kveld.

Svært omstridt
Normann har vært svært omstridt. Flere ledere ved sykehuset har trukket seg og skyldt på direktørens lederstil, de to siste - Einar Gløersen, direktør for medisinsk avdeling, og Jan Erik Bredal, assisterende direktør - trakk seg seinest mandag denne uka.

Sykehuset har gjennomført både en intern og ekstern granskning av situasjonen. Men Normann sier han ikke er blitt presset til å trekke seg.

- Jeg har ikke følt meg presset til å gå. Tvert imot er det mange den siste tida som har gitt meg en klapp på skuldra og uttrykt ønske om at jeg skulle fortsette, sier han.

Normann forklarer avgangen med det han kaller «uroen» i organisasjonen ved sykehuset. Han sier samtidig at han har fått stor støtte fra mange ansatte.

En av dem som beklager at Normann går, er Else Karin Rong Kogstad, avdelingsleder for Ahus' senter for helsefremmende arbeid. Hun sa tidligere i dag til Dagbladet at uroen i organisasjonen delvis er forårsaket av den nye organiseringen av sykehuset etter flyttingen i fjor høst.

- Først og fremst er det mange leger som føler seg truet av sykepleiernes utvidede fullmakter, mener Kogstad.

- Ikke tatt parti
Normann sier til Dagbladet at en faglig konflikt mellom ulike yrkesgrupper på sykehuset ikke er årsaken til at han nå trekker seg.

- Det har vært ulike syn på måten vi har vært organisert på. Men jeg har ikke tatt parti med den ene eller andre siden, sier Normann.

Han sier at de to oppsigelsene som kom mandag denne uka, heller ikke var utslagsgivende for at han trakk seg.

- Det hadde ikke betydning. Uroen i organisasjonen har vært der lenge, sier han.

Han sier at han i dag har fått støtte fra alle de tillitsvalgte ved sykehuset.

Normanns støttespillere sørger over direktørens avgang.

- Dette er veldig trist, vi er helt slått ut. Han har stått på for Ahus til alle døgnets tider og har ledet oss gjennom ei vanskelig tid, sa avdelingsleder Else Karin Rong Kogstad til Dagbladet tidligere i dag.

Hun karakteriserer Normann slik:

- Han er en veldig tydelig leder som er direkte og krevende - men det er nettopp det vi har trengt i denne perioden. Det er synd han ikke får fullføre prosjektet.

NYE LOKALER: Ahus flyttet i fjor høst inn i disse nye lokalen i Lørenskog. Normann var direktør gjennom hele den krevende flytte- og omorganiseringsperioden. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
NYE LOKALER: Ahus flyttet i fjor høst inn i disse nye lokalen i Lørenskog. Normann var direktør gjennom hele den krevende flytte- og omorganiseringsperioden. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling