- Jeg er ikke en truende person, men har skrevet at politifolk bør drepes

Bloggeren Eivind Berge (34) sier han har forherliget drap på politifolk, men fremhever samtidig at han ikke er en truende person.

NEKTER STRAFFSKYLD: Bloggeren Eivind Berge nekter straffskyld, men erkjenner at han har skrevet at politifolk bør drepes på sin blogg. Foto: Leif Stang/Dagbladet
NEKTER STRAFFSKYLD: Bloggeren Eivind Berge nekter straffskyld, men erkjenner at han har skrevet at politifolk bør drepes på sin blogg. Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Bloggeren fra Bergen ble varetektsfengslet i to uker av Nordhordland i ettermiddag.

Nordhordland tingrett mener at han har skrevet om drapstrusler som et politisk virkemiddel i sin kamp mot feminismen, og at det ikke er et uforholdsmessig inngrep å varetektsfengsle den omstridte bloggeren.

Politiadvokat Rudolf Christoffersen hadde begjært om fire uker i varetekt med brev- og besøksforbud hvordav de to første ukene skulle være i  full isolasjon. Begge parter tok betenkningstid da de ble spurt om de ville anke fengslingskjennelsen.

Nekter straffskyld Politiet pågrep Eivind Berge utenfor hans bopel i Fjell kommune vest for Bergen onsdag kveld. Han nekter straffskyld og forklarer at han er politisk aktiv og at han er blitt politisk radikalisert. Hans motiver skal i første rekke være rettet mot feministene, politikerne som har laget lover mot menn og politiet som forvalter lovene.

Politiet har siktet Berge for overtredelse av straffelovens paragraf 140 for offentlig å ha oppfordret til straffbare handlinger, spesielt oppfordret til drap på politifolk.

Stort databeslag Politiet har gjort beslag i tre datamaskiner, 14 hard discer og ni minnepinner. I tillegg har etterforskerne funnet en sprengstoffmanual og annet undervisningsmateriale for bruk av sprengstoff, i tillegg til noen patroner.

- Jeg tok kurset i sprengstoff da jeg var i militæret og patronene fant jeg og gjemte da jeg var barn. Det var noe jeg hadde glemt da politiet fant disse nå, har siktede forklart.
70 000 treff
Han har forklart til politiet at han har hatt 70 000 treff på sin blogg og at 50 personer følger ham fast.

Politiadvokat Rudolf Christoffersen sier at det ikke er noen tvil om at siktede har tatt til orde for svært alvorlige straffbare handlinger på sin blogg og i andre nettfora.

I politiavhør skal Eivind Berge ha forklart at han støtter drap på politifolk som et virkemiddel i mannskampen mot feministene.

Forsvarsadvokat Henrik Birkeland har lagt ned påstand om løslatelse av siktede.

- Jeg oppfatter at han mener at det han har skrevet ikke er straffbart, mer politiske ytringer i kampen mot feminismen, sier Birkeland.

Politiadvokat Christoffersen sier at siktede skal ha tatt en mastergrad i kunsthistorie og at han nå holder på med en master i latin.