«Jeg er ikke et monster»

Madelyne Gorman Toogood (25) ble filmet da hun banket opp datteren (4) på en parkeringsplass. Nå trygler hun om å få beholde datteren. - Ikke la henne lide for mine feil, ber den gråtkvalte moren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For ti dager siden var Madelyne og hennes fire år gamle datter Martha på handletur. På vei over parkeringsplassen mot bilen ser vi moren kikke seg vaktsomt rundt før hun hiver datteren inn i bilen og banker løs på den lille jenta.

Hun slår mot hodet, gang på gang. Lille Martha kryper sammen. Prøver å verge seg mot morens slag. Sjokkbildene ble fanget opp av et overvåkingskamera utenfor en butikk i byen Mishawaka i USA. Politiet satte i gang en storstilt jakt.

Først da de grusomme bildene ble vist på amerikanske TV-kanaler, fant de fram til moren som mishandlet barnet sitt. Madelyne Gorman Toogood overga seg til politiet lørdag etter å ha konferert med sin advokat. Noen timer seinere ble hun løslatt mot en kausjon på 37000 kroner. Hun forlot politihuset sammen med sin advokat og faren, og vil bli framstilt for varetektsfengsling i dag.

I krampegråt

Fra hun banket datteren til hun meldte seg for politiet, hadde hun farget håret, fra blondt til mørkebrunt.

I går snakket hun med pressen. På spørsmål om hvorfor hun skambanket datteren, hadde hun ikke noe utfyllende svar.

- Jeg var sinna, ikke for noe spesielt. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det, advokaten rådet meg til ikke å fortelle detaljer, sa hun stotrende før hun la til:

- Jeg er ikke et monster. Martha er verdens fineste jente. Jeg ville gitt livet mitt for henne, sier 25-åringen, som brøt sammen i krampegråt da hun ble konfrontert med siktelsen for mishandling.

Datteren er tatt hånd om av barnevernet. Moren er fortvilet.

- Ingen har rett til å slå barna sine. Jeg skulle ikke gjort det. Nå betaler jeg prisen, hele familien betaler for det jeg har gjort, sier hun. Datteren har det etter forholdene bra, sier en talsmann for myndighetene.

Madelyne Gorman Toogood var også etterlyst for et butikktyveri i Texas da hun meldte seg for politiet i Indiana. Hun har to sønner i tillegg til Martha, og er livredd for å miste omsorgen for dem.

Overvåket besøk

- Noen har vært dommer, jury og bøddel for jenta mi. Dette på grunn av en feil jeg har gjort. De skulle ikke tatt datteren min, sa hun oppløst i tårer.

Hun sa hun hadde 50 familiemedlemmer Martha kunne bodd hos i stedet for å bli plassert hos fremmede. Hun får besøke datteren med barnevernet til stede. Det gjelder og når hun skal treffe sønnene på fem og seks år, som nå bor med faren.

Toogoods søster var på parkeringsplassen, og er siktet for medvirkning til et straffbart forhold.

SJOKKSCENER: Et overvåkingskamera fanget opp alt som skjedde da moren skamslo sin datter (4).
FORTVILET: Madelyne Gorman Toogood brøt sammen i krampegråt da hun i går besvarte spørsmål fra amerikansk presse og tv.