- Jeg er ikke farlig for samfunnet

Men 31-åringen sa i politiavhør at han fryktet at han kunne ende opp som drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 31-åringen som står tiltalt for tre grove overfallsvoldtekter fortsatte sin forklaring i Oslo tingrett i ettermiddag.

Aktor, statsadvokat Irlin Irgens, har tatt forbehold om å legge ned påstand om forvaring for den 31 år gamle somalieren.

Hun leste opp deler av et avhør mannen gjorde etter at han hadde blitt pågrepet av politiet i slutten av mai i fjor.

- Jeg vil tilbake til hjemlandet mitt. Jeg orker ikke mer, jeg vil ikke drepe noen. Jeg sverger på min mor at dersom jeg slipper ut igjen vil jeg komme til å sove på parkeringsplasser. Jeg tror jeg kommer til å gjøre noe mer alvorlig enn voldtekt. Jeg trenger ikke hjelp fra dette møkkalandet. Jeg vil betale for det jeg har gjort, så reiser jeg til hjemlandet mitt igjen, fortalte 31-åringen blant annet i politiavhør.

Mannen svarte på uttalelsene med at han var i sjokk:

- Jeg var i fengsel. Og det faktum at jeg hadde gjort det jeg hadde gjort. Ting var ikke klart i hodet mitt. Det var ikke meg, svarte han og la senere til at han ikke var bitter på Norge, men rusproblemene hans først startet da han kom til Norge etter 2002.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktor presset hardt på for å forsøke å få en forklaring om han tror han kan gjenta disse forbrytelsene han har erkjent.

- Påtalemyndigheten mener det er stor fare for at du kan komme til å gjenta det du har gjort i Norge i løpet av et relativt kort tidsrom, fortalte aktor ham.

- HUSKER LITE: 31-åringen sa i retten at han ikke husker mye av voldtekten av en 48 år gammel kvinne 4. mai i fjor. Men han medgir at han gjorde det og erkjenner full straffskyld etter tiltalen. Foto: Frank Karlsen
- HUSKER LITE: 31-åringen sa i retten at han ikke husker mye av voldtekten av en 48 år gammel kvinne 4. mai i fjor. Men han medgir at han gjorde det og erkjenner full straffskyld etter tiltalen. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Hva synes du om voldtekten du har erkjent den 4. mai i fjor? Den skjedde tre måneder etter den første. Kan dette gjenta seg og gjenta seg? spurte aktor.

- Det er ikke slik at jeg tenker at jeg i dag eller i morgen skal voldta en kvinne. Jeg har ingen plass i dette samfunnet. Det er ikke slik at jeg utgjør en fare for samfunnet, svarte 31-åringen.

Er du kontollerbar?

- Jeg vet ikke hva som skjedde med meg disse to gangene. Jeg har kontroll når jeg ikke tar narkotika. Jeg blir en helt annen person når jeg er dopa, svarte han.

Han mener han har bedre kontroll på rusproblemene sine i dag enn for ett år siden. Han har sittet i varetekt siden mai i fjor og har ikke hatt tilgang. Nå erkjenner han at han kommer til å bli sittende i fengsel i mange år fremover.

- Fikk blackout

Spørsmålene om den eventuelle gjentakelsesfaren ble stilt etter at han hadde forklart seg om voldtekten på en da 48 år gammel kvinne, 4. mai 2007.

Han er tiltalt for å ha banket kvinnen i et parkområde ved Nedre Foss gård på Grünerløkka i Oslo, noe han også erkjenner, men han husket ikke så mange detaljer fra hendelsen i tingretten i dag.

- Jeg er ikke farlig for samfunnet

- Jeg husker alt blodet og skadene, det er volden jeg sitter igjen med i minnet i ettertid. Det overskygger voldtekten, sa den trippevoldtektstiltalte 31-åringen i Oslo tingrett.

Kvinnen hadde store skader i ansiktet. Hun brakk blant annet nesa etter voldsutøvelsen, kom det frem i retten.

Han fortsatte sin forklaring med å fortelle om hvordan han møtte den gang 48 år gamle kvinnen. Ifølge ham hadde de flørtet litt, og hun ønsket å ha sex med han, men ikke i parken.

- Det var da jeg ble voldelig. Men jeg fikk blackout, jeg husker ikke detaljene, forklarte han.

31-åringen sier at han ikke ønsker å huske hva som skjedde voldtektsdagen. Han uttrykker skamhet og anger for hva som skjedde.

- Jeg erkjenner full straffskyld for den handlingen, sa 31-åringen.

Kamerafanget

Et av bevisene påtalemyndigheten har mot mannen er at han skal ha blitt snappet opp av et overvåkingskamera på 7-Eleven i Thorvald Meyers gate både før og etter voldtekten mot kvinnen.

Fornærmede skal selv ha klart å lokke mannen inn på kiosken i den hensikt å fange ham på kameraet.

Aktor Irgens spurte om han hadde noe på hodet, bortsett fra en lys lue?

- Ja, jeg hadde på meg høretelefonene jeg alltid har på meg. De ser sånn her ut, sa han, og beskrev øreklokke-lignende høretelefoner med hendene sine.

Les også: De hvite høretelefonene felte ham.

Selv kan han ikke huske å ha vært innom den aktuelle 7-Eleven kiosken på noe tidspunkt denne dagen.

På spørsmål fra sin forsvarer, Hilde Marie Ims, kom det fram han at selv har oppsøkt psykologhjelp mens han har sittet i varetekt.

- Terapien pågår. Vi har snakket mye om at jeg ikke husker det som skjedde. Det har hjulpet meg med å se fremover i livet, fortalte han.

Husker ikke tredje voldtekt

Etter utspørringene av de to voldtektene han erkjenner, ble han spurt om en tredje voldtekt av kvinne (41) ved Akershus festning, bare timer etter den første den 4. mai i fjor.

Han kunne ikke svare på om han hadde gjort det eller ikke, fordi han rett og slett ikke husker.

- Alt var et sort hull etter hendelsen i Nordre gate. Jeg husker ikke så godt. Jeg tror ikke det er meg. Nei, det er ikke meg. Jeg kan ikke innrømme noe jeg ikke husker, forklarte han.

KAMERATATT: Dette overvåkingskameraet på 7-Eleven i Thorvald Meyers gate fanget opp 31-åringen. Den fornærmede kvinnen (48) skal ha bidratt til pågripelsen av ham da hun lokket han med inn der.