Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ikke fremmed

Hadia Tajik tok et oppgjør med hetsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik tok et oppgjør med alle som hetset henne etter saken om å avskaffe monarkiet da hun inntok talerstolen i Nord-Trøndelag Arbeiderparti lørdag.

- Jeg er ikke fremmed. Jeg er født i Norge. Store deler av mitt voksne liv har handlet om å stå til tjeneste for Norge. Når jeg en dag dør blir jeg gravlagt i Norge. Det jeg utsettes for er ikke fremmedfiendtlig. Det er bare fiendtlig, sa Tajik da hun åpnet årsmøtet i fylkeslaget melder Namdalsavisa.

En artikkel i VG torsdag med tittelen «Ap-Tajik vil fjerne Kongen» fikk begeret til å renne over for mange lesere. I artikkelen skriver avisen at Hadia Tajik og over 80 prosent av den yngre Ap-gruppen på Stortinget vil forkaste kongehuset og innføre republikk i Norge.

I kommentarfeltet ble ord som landssvik, forræderi og forbrytelse flittig brukt om Ap-politikeren. Avisen måtte stenge rekordmange ute fra kommentarfeltene på grunn av det hatske nivået på meldingene som kom.

Tajik benyttet anledningen til minne partikollegene om at samfunnet må stille opp for innvandrere som får bli i Norge.

- Men legg merke til hva Sylvi Listhaug sier. I Fremskrittspartiet snakker man kun om å stille krav. Aldri om å stille opp. Det betyr at dersom Listhaug får gjennomslag for Fremskrittspartiets politikk, vil hun som inkluderingsminister ikke lykkes med å inkludere de som kommer hit, sa Tajik. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart