- Jeg er ikke i tvil om at de er uskyldige

Advokaten til de to Kongo-fangene vil føre saken for menneskerettighetsdomstolen i Haag.

STOLT MOR:- Jeg er stolt av guttene, sier Moren til Josch, Kari Hilde French (t.v.), er også til stede. Foto: ARNA VIKANE SØRHEIM
STOLT MOR:- Jeg er stolt av guttene, sier Moren til Josch, Kari Hilde French (t.v.), er også til stede. Foto: ARNA VIKANE SØRHEIM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): - Jeg er ikke i tvil om at de uskyldige, sier advokat Morten Furuholmen. Han har akkurat kommet tilbake til Norge etter et møte med Tjostolv Moland (28), Joshua French (27) og en av deres kongolesiske advokater, Guillaume Likwela. Furuholmen er oppnevnt av Fylkesmannen i Akershus, etter at en anonym giver donerte penger til juridisk hjelp til de to nordmennene.

Akkurat nå møter han pressen for å redegjøre om møtet med de to dødsdømte nordmennene.

- Jeg lå an til å ikke komme meg av gårde. Jeg ble holdt tilbake på flyplassen og fratatt passet. Jeg måtte bestikke med rundt 20 - 30 dollar for å få passet tilbake, sier Furuholmen.

Moren til Josch, Kari Hilde French, er også til stede.   - Jeg er stolt av guttene, sier hun.    Skal ikke trekke ankenTidligere i uka meldte P4 at Moland og French likevel ikke skulle anke dødsdommen de ble idømt 8. september. André Kibambe, de to nordmennenes kongolesiske hovedforsvarer, sier at dette avhenger av de pågående samtalene mellom norske og kongolesiske diplomater.

Furuholmen mener at han har blitt feilsitert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer