- Jeg er ikke klovn, bajas eller pervoprest

Rett etter at biskop Kvarme bekreftet at Gelius sine dager som prest er talte, holdt Gelius pressekonferanse.

OPPGJØR: Einar Gelius sier det var hans valg å si opp stillingen som prest. Under hans avskjedspressekonferanse tok han et kraftig oppgjør med Kavrme og advarte mot, det han beskriver som konservative krefter, skal ta fullstendig overhånd i Den norske kirke.
Foto: Thomas Rasmus Skaug
OPPGJØR: Einar Gelius sier det var hans valg å si opp stillingen som prest. Under hans avskjedspressekonferanse tok han et kraftig oppgjør med Kavrme og advarte mot, det han beskriver som konservative krefter, skal ta fullstendig overhånd i Den norske kirke. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo-biskop Ole Christian Kvarme meddeler i en kort pressemelding at Einar Gelius' dager som prest på Vålerenga er omme.

«Einar Gelius har sagt opp sin stilling som sokneprest i Vålerengen sokn i Oslo domprosti med virkning fra og med 1. juli 2011,» lyder det fra bispen.Gelius kunngjorde selv tidligere i dag at han har sagt opp stillingen som Kvarmes arbeidstaker. Oppsigelsen kommer etter mange og langvarige arbeidskonflikter mellom de to; krisen toppet seg med opprørsprestens frittalende bok «Sex i Bibelen».

Kvarme kunngjør at Gelius er fritatt for alle sine ansvar og plikter fra og med dags dato - men den avtroppende presten får likevel holde en avskjedsgudstjeneste i Vålerenga kirke.

Pressekonferanse Einar Gelius redegjorde nå i ettermiddag for sin avskjed hjemme i presteboligen på Vålerenga.

Det var en svært engasjert og forbanna Einar Gelius som tok ordet.

- Det har vært fire sammenhengende uker med storm, orkan og vindkast fra alle kanter. Jeg har blitt utskjelt fra den ene og andre kanten. Jeg er ingen klovn, bajas eller pervoprest. Folk som jeg aldri har møtt, jeg aldri har kjent karakter meg med de mest ufyselige ting, sa Gelius.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer