«Jeg er ikke kommet for å bli»

Gro Harlem Brundtland gjorde comeback i valgkampen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland ble mottatt med applaus fra en fullsatt sal med pensjonister da hun klokka 12 i ettermiddag gjorde valgcomeback i Samfunnssalen ved Sentrum scene i Oslo.

Hun hilste hjertelig på Åse Bjerkholt (90), og satte seg ned ved bordet hennes rett foran scenen, sammen med Jens Stoltenberg.

- Dette er en sal jeg kjenner godt fra mange år tilbake. Herfra har jeg minner fra da jeg var en liten jentunge og sto på scenen og sang, sa Brundtland.

Morsomt

Brundtland stilte opp for å snakke om eldrepolitikk til de flere hundre pensjonistene som hadde møtt fram. Hun har ikke vært aktiv i en norsk valgkamp siden 1997.


- Det er alltid hyggelig å være her. Jeg synes det er morsomt å tre inn, men jeg kommer til å tre ut igjen også. Jeg er ikke kommet for å bli.

Hun sier at eldrepolitikk er et svært viktig tema under valgkampen.

- Dette er et sentralt tema for mange mennesker, enten de er på alderstrinnet med de frammøte eller i generasjonen som skal prøve å ivareta hensynene når nye behov kommer. Eldreomsorg er et samfunnsansvar og samfunnsanliggende for alle og det hører hjemme i en valgkamp.

TILBAKE I MANESJEN: Gro Harlem Brundtland ble mottatt som en helt i Samfunnssalen i dag. Foto: Knut Falch/Scanpix
TILBAKE I MANESJEN: Gro Harlem Brundtland ble mottatt som en helt i Samfunnssalen i dag. Foto: Knut Falch/Scanpix Vis mer

Ikke fulgt opp

Brundtland ble spurt hva hun synes on at flere av problemene fra hennes tid i regjering, fortsatt ikke er løst.

- Jeg synes ikke det er fulgt godt opp. Jeg kommer til å være forsiktig med hva jeg sier fra talerstolen, men vi hadde veldig fokus på eldreomsorgen da Hill-Marta Solberg var sosialminister.

- Ikke alle tingene vi foreslo er fulgt opp. Svak kommuneøkonomi er en av årsakene til at dette er blitt vanskelig.

ØNSKET VELKOMMEN: Åse Bjerkholt (90) tok varmt imot Gro Harlem Brundtland.