Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ikke korrupt

Egypts tidligere president Hosni Mubarak om anklagene om at han har saltet ned en betydelig formue i utlandet. Samme dag ble han kalt inn til avhør.

AVISER ANKLAGENE: Egypts avsatte president Hosni Mubarak avviser at han forsynte seg av statskassen i de knapt 30 årene han var landets president. Foto: EPA/AMEL PAIN/SCANPIX
AVISER ANKLAGENE: Egypts avsatte president Hosni Mubarak avviser at han forsynte seg av statskassen i de knapt 30 årene han var landets president. Foto: EPA/AMEL PAIN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin første fjernsynstale siden han ble styrtet i februar, sier Mubarak at korrupsjonsanklagene mot ham selv og hans familie er «grunnløse».

Den avsatte presidenten, som styrte Egypt i tre tiår, sier blant annet at dokumentasjon som er oversendt til landets påtalemyndighet, viser at han ikke har noen formue eller verdier i form av eiendom i utlandet.

Mubarak sier at han bare har hatt kontoer i én egyptisk bank.

Hemmelige kontoer Arabiske medier hevder derimot at Mubarak og hans to sønner har plassert store verdier i banker og boliger rundt om på kloden. Ifølge den algeriske avisen El Khabar har Mubarak-familien en formue på over 400 milliarder kroner, som skal være gjemt bort på hemmelige kontoer i sveitsiske og britiske banker.

I tillegg skal familien eie en rekke eksklusive eiendommer i London, Los Angeles og New York.

Mubarak avviste i dag anklagene.

- Jeg vil bruke enhver juridisk mulighet til å forsvare mitt og min families rykte, sier Mubarak, som beskylder egyptiske medier for å drive en svertekampanje mot ham.

- Jeg har vært og er plaget av at jeg og min familie blir offer for falske kampanjer og ubegrunnede anklager som har til hensikt å skade mitt rykte, min integritet og mitt militære og politiske rulleblad, sier han.

Avhør Mubarak og hans to sønner ble søndag innkalt til avhør av riksadvokaten i Egypt, melder det egyptiske nyhetsbyrået MENA.

Ekspresidenten skal avhøres både om korrupsjonsanklagene og om sin rolle i urolighetene i Egypt, som endte med hans egen avgang den 11. februar. Rundt 800 mennesker mistet livet i sammenstøtene, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Også Egypts tidligere statsminister Ahmed Nazif ble søndag pågrepet etter mistanker om korrupsjon, ifølge kilder i det egyptiske rettsvesenet.

De siste dagene har det vært flere store demonstrasjoner i Egypt. Fredag møtte over 100.000 opp i Kairo med krav om at lederne i landets tidligere regime blir stilt for retten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media