- Jeg er ikke like formell etter klokken 23

Det sier sjefen i reklamefirma etter å ha gitt Desiree (23) avslag på jobbsøknad fordi hun tvitret om Paradise Hotel.

TWITRET: Desiree Karlsen (23) trodde drømmejobben var i boks. Det var helt til hun tvitret at hun så på Paradise hotel. foto: PRIVAT
TWITRET: Desiree Karlsen (23) trodde drømmejobben var i boks. Det var helt til hun tvitret at hun så på Paradise hotel. foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Desiree Karlsen (23) skrev på Twitter at hun så Paradise Hotel. Det skulle hun ikke gjort. Den korte meldingen ble fanget opp av Kristian Severin Skeie, sjefen i reklame- og kommunikasjonsbyrået StudioSkeie, Oppegård-selskapet hun nettopp hadde søkt jobb i.

«Jeg dauer av Paradise hotel i dag» het det i meldingen oslokvinnen sendte ut.

Såpeserie-avslagTorsdag kom det en e-post fra Skeie hvor beskjeden var kort og rett på sak:

«Ser av Twitter at du ser på Paradise hotel. Derfor kan du ikke jobbe sammen med oss».

- Ment som en spøkNå forklarer Skeie i en e-post til Dagbladet hvorfor han reagerte som han gjorde:

- Meldingen ble sendt med et glimt i øyet, en spøk — som jeg regnet med at hun hadde oppfattet, spesielt på bakgrunn av den uformelle tonen vi hadde når vi snakket sammen i vårt møte. Faktisk regnet jeg med at hun kom til å ringe tilbake dagen etter for å be om forklaring og ytterligere informasjon, skriver Skeie.

- Ønsker oppmerksomhetHan mener 23-åringen kontaktet Dagbladet etter jobbavvisningen fordi hun ønsker medieoppmerksomhet.

- Om man føler seg misforstått, klarer man å si i fra til den det gjelder — og kan temme sin trang til mediaoppmerksomhet, skriver han.

I slutten av mailen tar Skeie en viss selvkritikk for å ha formulert seg slik han gjorde:

- Det hadde selvsagt vært fullt mulig for meg ikke å kommunisere mitt svar på den måten jeg gjorde. Men det er jo slik at vi ikke alltid uttaler oss med tanke på det kan komme i avisen dagen etter.

Videre skriver han:

- Min e-post til Desiree ble for øvrig sendt sent om kvelden. Jeg er ikke like formell etter klokken 23 som rundt klokken 11.

- Var ikke jobbintervju Kristian Severin Skeie presiserer også at det ikke var et jobbintervju, men en samtale Desiree var inne på.

Han forteller at han sjekket Desirees twitter-konto i håp om å finne noe som kunne overbevise ham om at hun var den rette å ansette.

- Paradise-interesse er for meg ingen direkte "appetizer" i så henseende, skriver han.

- Vi diskuterte lønnDesiree reagerer kraftig på Skeies tilsvar.

- Når vi diskuterer lønn, han viser meg vilkår og snakker om hvem jeg skal jobbe med, oppfatter jeg det som et jobbintervju, sier Desiree.

Hun synes ikke det er en gyldig forklaring at mailen var uformell fordi den var sendt sent på kvelden.

- Når du er sjef i et firma, må du være like formell uansett tid på døgnet overfor ansatte og mulige fremtidige ansatte. Det var dessuten han som valgte å sende e-posten så sent, sier 23-åringen.

- Jeg var lovet kontraktHun forteller at Kristian Severin Skeie hadde lovet å sende henne utkast av en kontrakt på mail.

- I stedet fikk jeg avslag. Jeg trodde Skeie kom til å ringe meg for å forklare hva han mente med e-posten, men det gjorde han ikke.

23-åringen presiserer at hun ikke er ute etter medieoppmerksomhet.

- Jeg tok kontakt med Dagbladet for å sette lys på saken om hvor vanskelig det er å komme inn på markedet for oss nyutdannede, sier Karlsen.