HJEMME: Amanda Knox holdt rundt av søsteren da hun landet i hjembyen Seattle etter fire år i italiensk fengsel. Foto:AP Photo/Elaine Thompson/SCANPIX
HJEMME: Amanda Knox holdt rundt av søsteren da hun landet i hjembyen Seattle etter fire år i italiensk fengsel. Foto:AP Photo/Elaine Thompson/SCANPIXVis mer

- Jeg er ikke monsteret i Perugia

Drapsfrikjente Amanda Knox førte notater under rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I håndskrevne notater Amanda Knox førte under ankesaken, skrev den drapsfrikjente 24-åringen at hun nektet å se på bildene som aktoratet viste av liket til den tidligere romvenninnen Mereditch Kercher, melder Sky News.

Kercher ble funnet halvnaken på sitt eget rom i den italienske byen Perugia i 2007 med kuttskader i halsen og tegn på seksuelle overgrep. Offerets familie mente det var nødvendig å vise dem i retten, for å demonstrere «hennes lidelser».

- Jeg kunne ikke utstå å se hvordan hun hadde endt opp. De sjokkerte meg. Jeg kan ikke se på dem og være rolig, for «Mez» var min venn, skrev Knox den dagen de ble vist.

- Jeg er ikke monsteret i Perugia, legger hun til i notatene, som ble overgitt til en italiensk avis etter at Knox og den italienske ekskjæresten Raffaele Sollecito (27) ble frikjent for drapet.

- Sviktet At Sollecito og Knox ikke ville se på de blodige bildene, mente aktoratets Guiliano Mignini at var en innrømmelse av skyld. I notatene skriver Knox hvordan hun følte seg forrådt av påtalemyndigheten og det italienske politiet, ifølge Sky News.

- Rettferdigheten har allerede sviktet meg. Rettferdighet for «Mez» trengs parallellt, ikke som en motsetning til «Raf» og meg. Jeg har ikke en historie med voldelig atferd eller mentale lidelser. Jeg flyktet ikke, skriver hun.

- Utviklingen i ankerettssaken understreker det faktum at bevisene mot meg er enten upålitelige eller indisier, fortsetter hun.

Hjemme i USA Natt til i går, etter fire år i italiensk fengsel, landet Knox i hjembyen Seattle i USA. Hun og familien ble møtt av et massivt oppbud av presse og støttespillere. En overlykkelig 24-åring takket dem.

- Takk for at dere har vært der for meg, sa hun med tårer i øynene, ifølge Associated Press.

Bare minutter etter at hun hadde landet på Seattle-Tacoma International Airport, avholdt familien en pressekonferanse.

- Jeg er overveldet akkurat nå, jeg satt oppe i flyet og så ned, og alt virket helt uvirkelig. Takk til alle dere som har trodd på meg, forsvart meg, og støtte min familie. Familien er det aller viktigste for meg, nå vil jeg bare være med dem, sa Knox.