- Jeg er ikke mot islam som et land

Stephanie Bannisters (27) første intervju som politiker gikk så dårlig at hun endte med å trekke seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stephanie Bannister (27) kastet seg med liv og lyst inn i politikken for å kjempe om et sete i parlamentet i Queensland i Australia for det innvandringskritiske partiet One Nation.

Men etter 48 timer i politikken ga hun et intervju til kanalen 7 News, som du kan se et utdrag fra øverst i denne saken, som gjorde at hun ble gjort til latter over hele verden.

- Jeg er ikke mot islam som et land, men jeg mener lovene deres ikke burde være velkommen her i Australia, sa hun i starten av intervjuet, noe som utløste følgende overskrift i en australsk avis: «Bannister har bokstavelig talt plassert islam på kartet».

Uttalelsen om at islam er et land ble fulgt opp av flere avsløringer om hull i religionskunnskapene. Koranen blir omtalt som «haram» i intervjuet, sistnevnte betyr «ulovlig» eller «syndig», mens jødene i Stephanie Bannisters univers tror på Jesus som kristus.

Klistremerkesak I tillegg til intervjuet er Bannister under politietterforskning etter at hun besøkte butikker og satte klistremerker på halamat, der det står at maten finansierer terrorisme.

- 7 News framstilte meg som en idiot på grunn av redigeringen av intervjuet, sier Bannister til sitt forsvar.

- Jeg ønsker å beklage til One Nation, til mine venner og familie, for at jeg har satt dem i forlegenhet.

- Mottatt trusle Stephanie Bannister har fortsatt støtte fra partiet One Nation.

- Hun har vært under et enormt press, som har inkludert trusler mot både henne og hennes familie, sier Jim Savage, leder av One Nation.

Hvis dommen i klistremerkesaken faller før valget, ville forøvrig Bannister uansett vært nektet å stille.