MENNESKEJAKT: Store politistyrker gjennomsøkte hus i Watertown, Massachusetts, på leting etter den gjenlevende terrormistenkte broren Djohar Tsarnajev. Foto: ØRJAN ELLINGVÅG
MENNESKEJAKT: Store politistyrker gjennomsøkte hus i Watertown, Massachusetts, på leting etter den gjenlevende terrormistenkte broren Djohar Tsarnajev. Foto: ØRJAN ELLINGVÅGVis mer

«Jeg er ikke ok. Ingen er ok nå», sier de terror-mistenktes søster gjennom en dørsprekk

Snakket til reportere i New Jersey kort før bygningen ble sperret av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/BOSTON (Dagbladet): - Jeg er ikke ok. Ingen er ok nå. Det er en veldig sjokkerende nyhet, sier Alina Tsarnajeva.

Det er på morgenen i dag. Hun snakker med videoreportere fra det lokale nyhetsmediet Star-Ledger - gjennom dørsprekken inn til sitt hjem i New Jersey, som ligger seks timer bak Norge i tidsforskjell.

Reporterne snakker med henne kort etter at Tamerlan Tsarnajev (26) og hans bror Djohar Tsarnajev (19) først ble oppgitt som mistenkte for bombene under Boston Marathon.

De to er Alina Tsarnajevas brødre.

- Han var en storartet person, sier Alina Tsarnajeva om Tamerlan Tsarnajev som natt til i dag ble skutt og drept i en trefning med politiet.

Nå jakter store politistyrker etter den gjenlevende broren, i Watertown i Massachusetts.

- Det er veldig sjokkerende nyheter. Jeg har ikke noe mer å si akkurat nå, sier søsteren til Star-Ledgers reportere. Bare en mann som presenterer seg som hennes ektemann er synlig i døråpningen.

Til tross for at de to flere ganger ber om å få være i fred, fortsetter de å snakke med reporterne.

Alina sier at hun er sikker på at det er vondt for faren å høre hva hans sønner nå mistenkes for.

- Jeg er lei meg for dem som har mistet sine kjære, sier hun, før hun tar forbehold om at det virkelig er sant at det er hennes brødre som er ansvarlig for de to bombene som kostet tre personer livet, mens over 180 ble skadet.

Så tar mannen i døråpningen over, og ber reporterne slutte å presse dem.

Han forklarer at han selv aldri har møtt de to brødrene, mens Alina Tsarnajeva ikke skal ha hatt kontakt med dem på flere år.

Kort etter er samtalen i døråpningen over.

Det kan bli siste gang på lang tid at reportere får sjansen til å snakke direkte med Alina Tsarnajeva.

Klokka halv ni i kveld melder nyhetsbyrået Associated Press at politiet har sperret av den treetasjes murbygningen hvor hun bor i New Jersey.

AP melder også at politiet har fjernet en PC fra hjemmet hennes, og at Alina Tsarnajeva samarbeider med det føderale politiet FBI.

KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere fra FBI sikrer spor ved åstedet for den første bomben som eksploderte ved målstreken for Boston Maraton. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere fra FBI sikrer spor ved åstedet for den første bomben som eksploderte ved målstreken for Boston Maraton. Foto: Ørjan F. Ellingvåg Vis mer