- Jeg er ikke promiskuøs. Jeg bare liker kvinner godt

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange i stort avisintervju.

- HEVN: WikiLeaks-sjefen Julian Assange sier i et intervju at lekkasjen av politirapporten var ment for å skade kausjonen, og at bakgrunnen er en blanding av hevn, penger og press fra politiet. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis
- HEVN: WikiLeaks-sjefen Julian Assange sier i et intervju at lekkasjen av politirapporten var ment for å skade kausjonen, og at bakgrunnen er en blanding av hevn, penger og press fra politiet. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): I et intervju med den britiske avisa The Times går Wikileaks-sjef Julian Assange hardt ut mot både allierte og fiender.

Blant annet The Guardian, som trolig er nyhetsorganisasjonen som har jobbet nærmest med Assange, får gjennomgå fordi de publiserte politiavhøret med de to kvinnene som står bak overgrepsanklagene.

- Hevn - Lekkasjen av politirapporten til The Guardian var åpenbart ment for å skade kausjonen. Det var meningen at den skulle komme på dommerens kontor, sier Assange.

Den 68-siders politirapporten går detaljert inn på anklagene. Assange er skråsikker på at det er en blanding av hevn, penger og press fra politiet. Overfor The Times gjentar han påstandene som går rundt på nettet om at kvinnene skal ha vært opptatt av hevn:

- En av kvinnene har skrevet mange artikler om å ta hevn mot utro menn og er en notorisk radikal feminist, hevder Assange.

- Ante ingenting I politirapporten kommer det fram at han skal ha hatt sex med de to kvinnene - først med samtykke, men etterhvert mot deres vilje da han hadde ubeskyttet sex med dem. Dette nekter Assange for i intervjuet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer