- Jeg er ikke promiskuøs. Jeg bare liker kvinner godt

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange i stort avisintervju.

- HEVN: WikiLeaks-sjefen Julian Assange sier i et intervju at lekkasjen av politirapporten var ment for å skade kausjonen, og at bakgrunnen er en blanding av hevn, penger og press fra politiet. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis
- HEVN: WikiLeaks-sjefen Julian Assange sier i et intervju at lekkasjen av politirapporten var ment for å skade kausjonen, og at bakgrunnen er en blanding av hevn, penger og press fra politiet. Foto: AP Photo/Lefteris PitarakisVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): I et intervju med den britiske avisa The Times går Wikileaks-sjef Julian Assange hardt ut mot både allierte og fiender.

Blant annet The Guardian, som trolig er nyhetsorganisasjonen som har jobbet nærmest med Assange, får gjennomgå fordi de publiserte politiavhøret med de to kvinnene som står bak overgrepsanklagene.

- Hevn - Lekkasjen av politirapporten til The Guardian var åpenbart ment for å skade kausjonen. Det var meningen at den skulle komme på dommerens kontor, sier Assange.

Den 68-siders politirapporten går detaljert inn på anklagene. Assange er skråsikker på at det er en blanding av hevn, penger og press fra politiet. Overfor The Times gjentar han påstandene som går rundt på nettet om at kvinnene skal ha vært opptatt av hevn:

- En av kvinnene har skrevet mange artikler om å ta hevn mot utro menn og er en notorisk radikal feminist, hevder Assange.

- Ante ingenting I politirapporten kommer det fram at han skal ha hatt sex med de to kvinnene - først med samtykke, men etterhvert mot deres vilje da han hadde ubeskyttet sex med dem. Dette nekter Assange for i intervjuet:

- Jeg ante ikke at kvinnene ville komme med påstander mot meg, sier han.

På spørsmål om samleiet var «en normal seksuell hendelse» svarer Assange: - Ja.

Bekymret for kjønnsykdommer Han sier han også snakket med den ene kvinnen samme dag som de to gikk til politiet. Da hadde han spurt om de hadde tenkt til å gjøre nettopp dette:

- Jeg snakket med henne og hun sa «nei, nei», og at hun bare var bekymret for kjønnssykdommer og ingenting annet.

Assange innrømmer at han nektet å teste seg for kjønnssykdommer der og da, men insisterer på at det aldri var noe problem.

- Ikke promiskuøs - Er du promiskuøs? spør The Times´journalist.

- Jeg er ikke promiskuøs. Jeg bare liker kvinner veldig godt, svarer Assange.

USA skal nå prøve å finne grunnlag for å sikte Assange for spionasje etter lekkasjen av over 250 000 ambassadedokumenter og få han utlevert til USA. Amerikanske myndigheter har vist stor avsky mot Assange, og visepresident Joe Biden har kalt Assange en «high-tech terrorist» (høyteknologisk terrorist), ifølge The Times.

Assange sier i intervjuet at han tror situasjonen i USA vil snu fullstendig på grunn av støtten han hevder å ha blant folket i USA.

- De som har makt er organisert og har mulighet til å svare raskt. Men tallvis er de ikke så sterke, og støtten vi har i befolknigen er enorm, sier han.