Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ikke redd dem

38-åringen som fikk beskutt bilen sin natt til mandag, stilte i dag som vitne i rettssaken mot den antatte lederen for Hells Angels.

TILTALT:  Leif Ivar Kristiansen, her sammen med politiadvokat Per Martin Utkilen og statsadvokat Per Morten Schjetne i Sør-Trøndelag tingrett, er tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen. I tillegg grovt ran og drapstrusler. 
Foto: Ole-Morten Johansen, Dagbladet
TILTALT: Leif Ivar Kristiansen, her sammen med politiadvokat Per Martin Utkilen og statsadvokat Per Morten Schjetne i Sør-Trøndelag tingrett, er tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen. I tillegg grovt ran og drapstrusler. Foto: Ole-Morten Johansen, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Bakgrunnen for 38-åringens anmeldelse er at Kristiansen skal ha krevd penger av ham for å ha drevet tatoveringsvirksomhet i hjemmet sitt. I dag vitnet han for retten, og forklarte seg om ramponerte biler, en stjålet motorsykkel og innbrudd i kjellerboden i etterkant av anmeldelsen. 

Og ikke minst om den siste episoden som skjedde natt til mandag, da bilen hans ble beskutt med en hagle.

Politiet knyttet hendelsen opp mot nettopp det at han skulle vitne, men så langt er ingen mistenkt eller pågrepet for skyteepisoden.

Selv er 38-åringen overbevist om at hendelsen kan knyttes til rettssaken. På spørsmål om hva han syntes om det som skjer, svarte han følgende:

- Jeg begynner å bli rimelig forbannet, og jeg er litt oppgitt og lei. Samtidig koster dette meg masse penger. Jeg synes det er jævlig barnslig å holde på slik som dette. Klart jeg er sint, sa 38-åringen.

Voldsalarm til dama Han påstår at han selv ikke er redd, men at han synes det er ekkelt ovenfor andre rundt seg.

- Jeg er ikke redd dem, men det har bygget seg opp så mye sinne og hat mot den gjengen der. Jeg kan ikke bevise noe om hvem de er og at det er meg de er ute etter, men det var da veldig mye som skulle skje med eiendelene mine. Uansett hvor jeg er, så er det ting som blir tatt.

Egen sikkerhet er han ikke så bekymret for.

- Men jeg tenker på dem rundt meg, og jeg liker ikke at de skal være nervøse. Dama mi fikk voldsalarm i går, og hun synes dette er jævlig ubehagelig. Hvis jeg personlig møter dem og de skal ta meg, så får de bare ta meg, sa 38-åringen, som også har en sønn.

Presset for 10.000 Det var en episode i forbindelse med at han drev tatoveringsvirksomhet på fritida som førte til at han anmeldte Kristiansen.

- Jeg drev med det littegrann på fritida mi. Tatoverte litt på venner, kjente og familie. En kveld kom det en kraftig «bolefyr» på døra mi og krevde 10.000 kroner, sier 38-åringen.

Han skal ha blitt fortalt at «du har sikkert fått med deg at 'sjølen' ble bura inn i forrige uke. Jeg er budbringer for ham, og da skjønner du sikkert hvor jeg kommer fra».

BESKUTT:  Bilen til 38-åringen ble beskutt med en hagle natt til mandag. Foto: Politiet
BESKUTT: Bilen til 38-åringen ble beskutt med en hagle natt til mandag. Foto: Politiet Vis mer

38-åringen koblet saken direkte til Leif Ivar Kristiansen.

- Jeg hadde jo hørt mye om hvordan han presset andre tatovører og tvang dem ut av byen, sa 38-åringen.

Selv valgte han å ikke betale kravet mot ham.

- Ingenting å frykte Leif Ivar Kristiansen svarte på beskyldningen på denne måten overfor dommer Rune Lium:

-  Hele denne saken var ukjent for meg fram til jeg fikk vite det av en kompis til fornærmede. Da inviterte jeg ham til et møte i Trolla, men det ville han ikke. Så foreslo jeg en annen møteplass hvor han kunne føle seg mer komfortabel. Men det ville han heller ikke. Da tenkte jeg ikke mer på denne saken, sa Leif Ivar Kristiansen.

- Jeg ville bare fortelle ham at dette bare var tull, og at han ikke hadde noe som helst å frykte fra meg, sa han videre.

I går sa Kristiansen at han heller ikke sto bak skudd mot bilen til 38-åringen.

- Jeg føler det belastende for min del at jeg blir beskyldt for dette, og jeg setter min fulle lit til at politiet løser denne saken rimelig hurtig, sa Kristiansen i retten.    

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media