- Jeg er ikke redd. Jeg er mer motivert

Den svenske Muhammed-tegneren Lars Vilks om brannbombeangrepet mot sitt eget hjem.

BRANNATTENTAT: Lars Vilks ble nok en gang utsatt for et angrep i dag, da noen hadde forsøkt å tenne på huset hans med en brannbombe. Foto: EPA/Björn Lindgren/SCANPIX
BRANNATTENTAT: Lars Vilks ble nok en gang utsatt for et angrep i dag, da noen hadde forsøkt å tenne på huset hans med en brannbombe. Foto: EPA/Björn Lindgren/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Det er utvilsomt en kulturkrasj som skjer, men vi kommer ingen vei. Om man skriver en artikkel om Ronaldo, bruker man et bilde av Ronaldo. Det bør man også gjøre i saker om Muhammed, uten at det trenger å være en stor sak å gjøre det, sier den svenske kunstneren Lars Vilks til Dagbladet.

I dag ble han nok en gang utsatt for et angrep, da noen hadde forsøkt å tenne på huset hans med en brannbombe. Brannen spredde seg ikke, men Vilks betrakter det som en opptrapping av situasjonen.

Må sortere drapstruslerBakgrunnen for angrepene er at han i 2007 tegnet den islamske profeten Muhammed som en såkalt «rondellhund» (se faktaboks).

Han forteller til Dagbladet at han mottar så mange trusler at han har begynt å sortere dem.

- Jeg får så mange at jeg kan ikke ta alle alvorlig. Men det er en viss sort som er formulert på en spesiell måte, eller en person som høres mer truende enn andre.

- Vil skremme- Tror du de som truer deg på livet faktisk har som hensikt å drepe?

- Det finnes noen som er forberedt på å gjøre det. Når man tenner på et hus der det kan ligge noen å sove, så er jo det et mordbrannforsøk. Men jeg tror ikke de er direkte ute etter å drepe, men mer å spre skremsel, sier Vilks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer