- SOM FORVENTET: Lars Vilks sier han ikke er overrasket over at enkelte vil ta livet av ham, etter tegningene av profeten Muhammed. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
- SOM FORVENTET: Lars Vilks sier han ikke er overrasket over at enkelte vil ta livet av ham, etter tegningene av profeten Muhammed. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/DagbladetVis mer

- Jeg er ikke redd

De tre som er siktet for planlagt terror på svensk jord, skal ha planlagt å drepe Lars Vilks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er avisa Metro som i dag avslører hemmeligstemplede opplysninger om det planlagte terrorangrepet.

De tre siktede, som alle er rundt 25 år, skulle ta livet av Lars Vilks. Det framgår det i opplysninger fra den svenske statsadvokaten.

Blant bevismaterialet politiet sitter på er en lommekniv, vitneobservasjoner fra kunsthallen Röda Sten og angivelige skriftlige bevis på et programblad fra en utstilling hos Röda Sten.

Avlyttet På bladet skal det stå opplysninger som styrker siktelsen. Om de siktede selv har skrevet på bladet, er ikke kjent.

- Jeg kommenterer ikke etterforskningen, sier statsadvokat Agneta Hildning-Qvarnström.

De siktede skal ha tiltenkt lommekniven som våpen. Kniven skal ha vært diskutert i en avlyttet samtale mellom to av de siktede.

En av de tre skal også ha besøkt kunsthallen og spurt etter Lars Vilks.

Forventet Vilks selv sier til Expressen at han ikke er redd.

- Dette var nesten forventet, det har jo vært spekulasjoner tidligere. Jeg er et interessant mål, som er blitt et symbol for noe. Da må man regne med at det er folk som er ute etter meg, sier Vilks.

- Er du redd?

- Nei. Jeg har levd med dette siden 2007, og det har jo gått bra så langt. Jeg har også livvaktbeskyttelse, noe man ikke hadde tidligere. Da fikk man klare seg med ei øks og god utkikk.

Stor fest Fire personer  ble pågrepet i nærheten av Röda Stens Konsthall ved Älvsborgsbron natt til 11. september.

Politiet gikk til aksjon samtidig som det ble arrangert en stor fest i anledning en internasjonal kunstutstilling.

En av de fire er løslatt, de tre andre sitter fortsatt fengslet.

Det var den nasjonale innsatsstyrken i Sverige som sto bak pågripelsen.

På sin blogg hadde Vilks meldt sin ankomst, men han reiste aldri til festen.

- PLANLA DRAP: Her ble fire personer pågrepet natt til 11. september. Röda Stens Konsthall i bakgrunnen, Älvsborgsbron i forgrunnen. Foto: Adam Ihse/Scanpix
- PLANLA DRAP: Her ble fire personer pågrepet natt til 11. september. Röda Stens Konsthall i bakgrunnen, Älvsborgsbron i forgrunnen. Foto: Adam Ihse/Scanpix Vis mer