- Jeg er ikke så flink som Veronica

FROGNER (Dagbladet.no): Kristin Kirkemo Haukeland blir grillet av Per og Veronicas forsvarere. - Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ville skåne dem, sa Kristin om hvorfor hun ikke sa noe om gårdstvisten til politiet med en gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsøk på skadebegrensning

- Sokken kan være fra Balkan

- Blir forstyrret av Veronica

Per Orderuds forsvarer Cato Schiøtz var førstemann ut av de andre forsvarerne til å spørre ut Kristin Kirkemo Haukeland. Han sa rett ut at han ville sjekke troverdigheten hennes i sju temaer. Frode Sulland skal ta seg av utspørringen om lille julaften og alibiet hennes drapsnatta.

Konfrontasjon

Schiøtz konfronterte henne med hva endel sentrale vitner har forklart om Kristins bevegelser og uttalelser fra 1998 til etter drapene. Kristin avviste at hun hadde innrømmet overfor noen at hun hadde vært med på attentatene mot Anne Orderud Paust og Per Paust. Hun avviste også blankt at hun visste mer om drapene. Men hun kan ha sagt at det dreide seg om et bestillingsdrap til en kvinnelig bekjent.

- Jeg kan ha sagt det, jeg utelukker det ikke, sa Kristin.

Ville beskytte

Da Kristin Kirkemo Haukeland ble pågrepet i juni 1999 fortalte hun ikke om at hun visste om gårdstvisten på Orderud. Hun ønsket å beskytte Per og Veronica fortalte hun i retten i dag. Det fant Cato Schiøtz merkelig, siden hun tidligere har fortalt at hun ikke likte å lyve.

- Jeg skjønner ikke hvorfor jeg gjorde det, jeg skulle gjerne lagt alt på bordet, sa hun opprørt.

Schiøtz hevdet at Kristin tilpasset sin forklaring etterhvert som hun fikk nye opplysninger om hva de andre i saken hadde forklart seg om. Rett før hun ble varetektsfengslet innledet hun et forhold til en mann. Hun skrev flere brev i ett av dem skrev hun at 'Lars blir sittende dypt i det dersom jeg forteller det jeg vet', trakk Schiøtz fram.

- Jeg er ikke like flink med ord som min søster, beklager, sa Kristin da ordene stokket seg litt for henne.

- Det er ikke noe å beklage det, bemerket Schiøtz tørt.

Gjentatte ganger konfronterer Schiøtz henne med hennes motstridende politiforklaringer. Kristin hevder like mange ganger at hun ikke husker detaljer rundt de forskjellige forklaringene.