- Jeg er ikke så flink som Veronica

FROGNER (Dagbladet.no): Kristin Kirkemo Haukeland blir grillet av Per og Veronicas forsvarere. - Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ville skåne dem, sa Kristin om hvorfor hun ikke sa noe om gårdstvisten til politiet med en gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forsøk på skadebegrensning

- Sokken kan være fra Balkan

- Blir forstyrret av Veronica

Per Orderuds forsvarer Cato Schiøtz var førstemann ut av de andre forsvarerne til å spørre ut Kristin Kirkemo Haukeland. Han sa rett ut at han ville sjekke troverdigheten hennes i sju temaer. Frode Sulland skal ta seg av utspørringen om lille julaften og alibiet hennes drapsnatta.

Konfrontasjon

Schiøtz konfronterte henne med hva endel sentrale vitner har forklart om Kristins bevegelser og uttalelser fra 1998 til etter drapene. Kristin avviste at hun hadde innrømmet overfor noen at hun hadde vært med på attentatene mot Anne Orderud Paust og Per Paust. Hun avviste også blankt at hun visste mer om drapene. Men hun kan ha sagt at det dreide seg om et bestillingsdrap til en kvinnelig bekjent.

- Jeg kan ha sagt det, jeg utelukker det ikke, sa Kristin.

Ville beskytte

Da Kristin Kirkemo Haukeland ble pågrepet i juni 1999 fortalte hun ikke om at hun visste om gårdstvisten på Orderud. Hun ønsket å beskytte Per og Veronica fortalte hun i retten i dag. Det fant Cato Schiøtz merkelig, siden hun tidligere har fortalt at hun ikke likte å lyve.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer