- Jeg er ikke skremt fra å begynne i ny jobb her

Bankmannen Lars satt innesperret på hotellrommet i to døgn. Kom seg ut av terrorsonen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bankmannen Lars Davidsen hos DNB Nor i Oslo fikk en dramatisk start på sin jobbkarriere i Mumbai. De siste dagene har han vært ved bankens kontor midt i finansdistriktet der terrordramaet utspiller.

Davidsen har vært i den indiske storbyen for å bli kjent med kontoret og finne bolig før han begynner der i sin nye jobb 2. januar.

I dag fikk Lars Davidsen spesialtransport fra hotellet, som ligger midt i krigssonen, til flyplassen.

Portforbud

- Det har vært noen skremmende døgn, der jeg i praksis har hatt portforbud og vært innelåst på hotellrommet. Kontoret vårt har vært delvis stengt. Men jeg er ikke mer betenkt og skremt enn at jeg fortsatt har planer om å flytte hit og begynne i jobben rett over nyttår, sier Davidsen til Dagbladet.no fra flyplassen i Mumbai i formiddag norsk tid.

Han er nå på vei tilbake til Norge, og blir første skandinav som begynner ved DNB-kontoret i den indiske finansbyen.

I to døgn, fra onsdag til i dag, var den dansk-norske bankmannen ikke utenfor rommet på Hotel President. Hotellet ligger innenfor området som er avsperret.

Sikkerhetspolitiet har anvist hotellgjestene hvordan de skulle forholde seg.

 UTENFOR HOTELLVINDUET:  I dag fikk bankmannen Lars Davidsen spesialtransport til flyplassen i Mumbai fra hotellet der han har vært innsperret i to døgn. Han har ambisjoner om å være tilbake på jobb i finanssenteret i den indiske storbyen 2. januar. Foto: AP/SCANPIX.
UTENFOR HOTELLVINDUET: I dag fikk bankmannen Lars Davidsen spesialtransport til flyplassen i Mumbai fra hotellet der han har vært innsperret i to døgn. Han har ambisjoner om å være tilbake på jobb i finanssenteret i den indiske storbyen 2. januar. Foto: AP/SCANPIX. Vis mer

- Skremmende

- Mitt hotell lå bare 300 til 400 meter fra de to hotellene med skyting, Taj Mahal og Oberei. Spesielt onsdag kveld var det skremmende å høre og se fra hotellrommet hva som skjedde like utenfor. Men jeg regner med at situasjonen er normal igjen når jeg skal tilbake, sier Davidsen.

I morges fikk han spesialtransport fra hotellet til flyplassen.

- Det var bra jeg hadde en gammel bestilling på hjemreise i dag. Det er ikke sikkert det er like enkelt for utlendinger som vil skaffe seg ledig flysete nå, sier Davidsen.

Under hele oppholdet i Mumbai har han holdt kontakt med sikkerhetsavdelingen i bankens hovedkontor i Oslo.

Vurderer situasjonen

Informasjonsdirektør Morten Skauge i DNB Nor sier til Dagbladet.no at banken har en beredskapsplan for ansatte i truende situasjoner i utlandet.

- Vi er glade for at Lars Davidsen er trygg. Vi får vurdere situasjonen når han kommer hjem, sier Skauge.

DNB Nor etablerte seg i Mumbai før sommeren i år for å følge opp mange store norske kunder i India, spesielt innen shipping og energi.

Banken har 14 utenlandskontorer. De to andre kontorene i Asia, ligger i Shanghai og Singapore.

- Alle norske har det bra

Innovasjon Norges kontor i India tok en ringerunde i går til alle norske selskaper i og rundt Mumbai.

- Alle norske forretningsfolk her har det bra. De norske selskapene har rutinerte folk her, og mange har holdt seg innendørs og jobbet hjemmefra de siste dagene, sier direktør Per Reinboth ved Innovasjon Norges kontor i New Dehli til Dagbladet.no.

Så vidt Reinboth har kartlagt, er det ingen andre av de norske selskapene som er lokalisert så nær terrorområdet som DNB Nor.

Store shippingselskaper Wilhelmsen, Golten og Odfjell pluss Orkla og Jotun er blant de store norske selskapene med faste kontorer i Mumbai.

Her finner du oversikten over alle norske selskaper i den indiske storbyen.

- Når det gjelder reiseråd for India generelt, følger vi ambassaden. Og de har ikke kommet med noe nye råd for resten av India med bakgrunn i det som skjer nå.

-Vi vet at flere firmaer hjemme har utsatt sine forretningsreiser til Mumbai nå. Det høres ut som en meget klok beslutning, oppsummerer direktør Per Reinboth ved Innovasjon Norge-kontoret i Indias hovedstad New Dehli.

DRAR TILBAKE: Bankmannen Lars Davidsen er innstilt på å starte i ny jobb i Mumbai 2. januar på tross av skremmende opplevelser de siste dagene.
KONTTROLL: - Alle norske forretningsfolk i Mumbai har det bra, sier direktør Per Reinboth ved Innovasjon Norges kontor i New Dehli.