Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ikke søkkrik

Castro avviser at han har milliardformue i sveitsisk bank.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Magasinet Forbes publiserte tidligere denne måneden en liste over verden rikeste monarker og diktatorer. Den cubanske presidenten Fidel Castro havnet på sjuende plass - høyere opp på lista enn den engelske dronningen - med en antatt formue på 900 millioner dollar (5,5 milliarder kroner). Det melder BBC.

- Dette er absurd og ondskapsfullt, uttalte Castro under et fjernsynsintervju. Han tok avstand fra magasinets beregninger, som han hevdet bare var nok et forsøk fra USA sin side på å sverte ham.

- Spartansk

Da Forbes beregnet Castro sin inntekt, antok de at han har kontroll over de statlige bedriftene, og at han mottar en prosentandel av utbyttet deres.

Castro etterlyser beviser for anklagene. Han er dessuten kjent for å leve spartansk, noe som kan bekreftes både av utenlandske diplomater og korrespondenter på Cuba.

- Dersom de kan bevise at jeg har en bankkonto i utlandet, så vil jeg gå av, om det så er med 900 millioner dollar, en million dollar, hundretusen dollar eller én dollar på kontoen, erklærte Castro.

- Det er så tåpelig å skrive at jeg har en slik formue, en formue uten arvinger. Hva trenger jeg alle de pengene til, jeg som snart er 80 år gammel?

Umulig?

VIL GÅ AV HVIS FORBES PÅSTANDER VISER SEG Å VÆRE RIKTIGE: Men Castro benekter at påstandene er uriktige, og at han slett ikke burde havnet på listen over verdens rikeste monarker og diktatorer. Førsteplassen på listen ble forøvrig tatt av kong Abdullah Bin Abdulaziz av Saudi Arabia. Foto: Scanpix
VIL GÅ AV HVIS FORBES PÅSTANDER VISER SEG Å VÆRE RIKTIGE: Men Castro benekter at påstandene er uriktige, og at han slett ikke burde havnet på listen over verdens rikeste monarker og diktatorer. Førsteplassen på listen ble forøvrig tatt av kong Abdullah Bin Abdulaziz av Saudi Arabia. Foto: Scanpix Vis mer

Magasinet la også vekt på ryktene om at han har hemmelige bankkonti i Sveits. I går uttalte bladet at de sto fast ved uttalelsene og beregningene. De sier selv at de har troverdige kilder.

Forbes anklager om utenlandske bankkonti tilbakevises av sentralbanksjefen på Cuba.

- Det er helt umulig for de cubanske lederne, og spesielt Castro, å ha bankkonti i ulandet, hevder han.

- Jeg er ikke søkkrik
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling