- Jeg er ingen bøddel

Eldar Sætre overtar ansvaret for å nedbemanne opp mot 1900 stillinger.

Playboy: Eldar Sætre tar midlertidig over jobben med å styre Nordens største konsern. Han ser verden gjennom et sett Playboy-briller. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Playboy: Eldar Sætre tar midlertidig over jobben med å styre Nordens største konsern. Han ser verden gjennom et sett Playboy-briller. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU (Dagbladet): Eldar Sætre får ansvaret for å ta over styringa av Nordens største bedrift. I går hadde han ansvaret for maredsføring, landanlegg og fornybar industri. I dag har han anvaret for hele butikken. Men denne butikken er i ferd med å bli mindre. Opp mot 1900 ansatte i Statoil skal bort fram til og med 2016.

- Noen vil kunne si at du får jobben med å ta de upopulære beslutningene og gjennomføre omstillingen, og så kan en ny sjef komme inn og bygge videre?

- Jeg er ingen bøddel. Jeg er opptatt av å gjennomføre prosessene på en respektfull måte overfor våre ansatte. Vi må få gode løsninger og bedre og smartere måte å jobbe på. I sum vil vi bli mer effektive.

Samme kurs
Lederen i oljearbeiderforbundet Safe jubler i dag og sier avgangen til Lund har tvunget seg fram av at han har undergravet det som var en av grunnideene bak opprettelsen av Statoil, nemlig å være et lokomotiv for norsk industriutvikling og etablering av arbeidsplasser. Sætre forsikrer om at det meste vil bli som før under hans midlertidige ledelse.

- Jeg kommer ikke til å løpe hverken raskere eller fortere enn det Helge Lund ville gjort. Og retningen ligger klar. Dette er ikke noe valg vi har. Vi er i denne industrien og da er vi nødt til å identifisere de utfordringene som ligger i vår industri. Vi ønsker å ta et aktivt grep, men jeg er ingen bøddel, sier Sætre.

Han sier at jobben heller ikke vil være ferdig når den nye sjefen overtar.

- Det er viktig at vi ikke har noen begynnelse og slutt på en slik forbedringsprosess. Målet er å øke lønnsomheten og få kostnadene ned, både på boring og drift. Samlet sett ønsker vi å få ned «braek even»-prisen på nye prosjekter og drive våre eksisterende på en billigere måte.

Han nevner blant annet at selskapet må utvikle mer standariserte løsninger - litt som i bilindus

Annen stil
Sætre har ingen klar plan for hvor lenge han vil bli sittende, men han har gjort det klart at han selv ikke er kandidat til å overta jobben permanent. Han sier at hans modne alder ikke er forenlig med det langsiktige perspektivet det bør være på en ansettelse av toppleder i Statoil.

- Jeg blir sittende akkurat så lenge som denne prosessen tar. Det er en utrolig viktig prosess og et viktig valg. Jeg står til disposisjon så lenge det trengs.

Styret i Statoil har satt ned et ansettelseutvalg som nå går i gang med å finne Lunds permanente etterfølger.

- Jeg skal vokte meg vel for å si noe om kvalifikasjoner for en ny sjef, men generelt må du ha en langt tidsperspektiv, du må være utholdende og du må evne å håndtere en kompleks industri. Energi er både politisk og teknologisk avansert.

- Finnes det kandidater her i huset?

- Det er interne kandidater og det er gode interne kandidater.

- Hvordan skiller du deg fra Helge Lund?

- Jeg er ikke så opptatt av å definere skiller. Vi har forskjellig personlighet og stil, men vi deler mange av de samme verdigrunnlaget, den samme måten å tenke ledelse på og de samme ambisjonene for Statoil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer