- Jeg er ingen bøddel

Eldar Sætre overtar ansvaret for å nedbemanne opp mot 1900 stillinger.

Playboy: Eldar Sætre tar midlertidig over jobben med å styre Nordens største konsern. Han ser verden gjennom et sett Playboy-briller. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Playboy: Eldar Sætre tar midlertidig over jobben med å styre Nordens største konsern. Han ser verden gjennom et sett Playboy-briller. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU (Dagbladet): Eldar Sætre får ansvaret for å ta over styringa av Nordens største bedrift. I går hadde han ansvaret for maredsføring, landanlegg og fornybar industri. I dag har han anvaret for hele butikken. Men denne butikken er i ferd med å bli mindre. Opp mot 1900 ansatte i Statoil skal bort fram til og med 2016.

- Noen vil kunne si at du får jobben med å ta de upopulære beslutningene og gjennomføre omstillingen, og så kan en ny sjef komme inn og bygge videre?

- Jeg er ingen bøddel. Jeg er opptatt av å gjennomføre prosessene på en respektfull måte overfor våre ansatte. Vi må få gode løsninger og bedre og smartere måte å jobbe på. I sum vil vi bli mer effektive.

Samme kurs Lederen i oljearbeiderforbundet Safe jubler i dag og sier avgangen til Lund har tvunget seg fram av at han har undergravet det som var en av grunnideene bak opprettelsen av Statoil, nemlig å være et lokomotiv for norsk industriutvikling og etablering av arbeidsplasser. Sætre forsikrer om at det meste vil bli som før under hans midlertidige ledelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer