«Jeg er ingen engel»

Den 31 år gamle georgieren mener politiet har lagt for mye prestisje i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLERSMO FENGSEL (Dagbladet): Mannen på den andre siden av bordet er den første siden 2. verdenskrig som er siktet for slaveri i Norge. Politiet mener han er en av hovedmennene i en liga som sexmisbrukte og utnyttet østeuropeiske jenter. Vitneavhørene om de to jentene forteller om grusomme overgrep. For første gang snakker georgieren om hvordan han opplever saken.

- Jeg føler at saken har vokst over hodet på politiet. Det er mye prestisje, ettersom det allerede foreligger en dom i samme sak i Sverige. Nå vil Norge statuere et eksempel. Jeg er ingen engel, men jeg har ikke gjort det politiet hevder.

Utvist fem ganger

Mannen søkte asyl i Norge i 1999, men fikk avslag. Seinere er han utvist fra landet fem ganger. Han innrømmer at han har livnært seg av kriminalitet, men han mener det bildet som norsk politi skaper av en organisert liga, er kraftig overdrevet.

- Dette landet gir ikke mennesker mulighet til å starte et nytt liv på lovlig vis. Jeg vil aldri få noen lovlig jobb i Norge.

Han forteller at han høsten 2001 reiste til Litauen. Der møtte han en bekjent og de to jentene. Den litauiske vennen er av svensk rett dømt til 12 års fengsel for å ha organisert reisen og for overgrep mot jentene før de reiste fra Litauen. Sammen reiste de fire til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.