Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ingen helt

Hossein fanget opp seksåring etter fall fra 6. etasje i Göteborg.

REDDET SEKSÅRING:  Hossein Afshin (37) reddet trolig livet til den seks år gammle gutten, men ser ikke på seg selv som noen helt.  Bildet er tatt rett etter ulykken i går. Foto: Peter Olausson
REDDET SEKSÅRING: Hossein Afshin (37) reddet trolig livet til den seks år gammle gutten, men ser ikke på seg selv som noen helt. Bildet er tatt rett etter ulykken i går. Foto: Peter Olausson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredag kveld falt svenske Grâcien Lokamba (6) ned fra et vindu i sjette etasje i en blokk i Göteborg.

På et tak over et inngansparti i første etasje sto Hossein Afshin (37). Han klarte å ta i mot seksåringen før han traff bakken. Ifølge politiet reddet han etter all sannsynlighet livet til gutten.

- Jeg er glad for at gutten lever og for at jeg gjorde mitt beste, sier Hossein Afshin til Aftonbladet.se

Låste seg inne
Grâcien Lokamba hadde låst seg inne på rommet til broren for å spille TV-spill i fred. Da han ville ut, klarte han imidlertid ikke å få opp døra og fikk panikk.

Han prøvde derfor å ta veien ut gjennom vinduet i sjette etasje. Der ble han hengende - 15 meter over bakken. Han forsøkte å dra seg opp, men klarte det ikke. Etter cirka fem minutter glapp han taket og falt mot bakken.

Fra bakken utenfor blokka så  Hossein Afshin seksåringens kamp i vinduet, og klatret opp på et tak over et inngangsparti i 1. etasje.

- Jeg tenkte «hva skal jeg gjøre»? Jeg var redd men håpet samtidig at han skulle klare seg, forteller Hossein.

Han klarte å ta i mot Grâcien med sin egen kropp, men falt selv sammen med gutten den siste etasjen.

- Det gikk så fort. Jeg prøvde å ta tak i kroppen, og han traff meg i hodet. Det bremset farten på fallet, men han slo i taket på inngangspartiet og videre ned på bakken, forteller Afshin.

- Jeg er ingen helt
På mirakuløs vis kom gutten fra ulykken med bare en brukken arm.

I dag besøkte redningsmannen seksåringen på Dronning Silvias barnesykehus Göteborg. Mange tanker raste gjennom hodet til Hosseins da Grâcien mistet taket og falt.

- Han slo i mot veggen. Det eneste man tenker i en slik situasjon er hvor han vil havne når han kommer ned. Mange tenker nok at jeg er en helt for at jeg tok imot ham, men det er jeg ikke, sier han beskjedent til Expressen.se.

- Jo, jo, du var jo der. Du er en helt, sier seksåringens far.

FALT FRA VINDU:  Fra dette vinduet i sjette etasje falt den seks år gamle gutten ned rundt 15 meter. Foto: Peter Olausson
FALT FRA VINDU: Fra dette vinduet i sjette etasje falt den seks år gamle gutten ned rundt 15 meter. Foto: Peter Olausson Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media