- Jeg er ingen morder

Pedofilitiltalte Marc Dutroux skyldte på alle andre på sin siste dag i vitneboksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den hovedtiltalte i den rystende pedofili- og mordsaken i Belgia, Marc Dutroux, holdt i dag sin siste forsvarsapell før juryen skal felle dommen over den forhatte mannen. Nok en gang hevdet han at han bare var en liten brikke, og forsøkte å dytte skylda over på sine medtiltalte og et nettverk han hevder fortsatt eksisterer, skriver nyhetsbyrået AP.

Dutroux har innrømmet kidnappingen og overgrepene mot Sabine Dardenne og Laetitia Delhez, som ble berget fra cellen i Dutroux' kjeller i 1996. Han benekter imidlertid all skyld for dødsfallene til fire andre jenter. Han sier imidlertid at han føler seg ansvarlig fordi han «ikke beskyttet dem godt nok».

Ingen morder

- Jeg er ingen morder. Jeg ber ikke om tilgivelse, for jeg kan ikke endre det uomstøtelige, sa Dutroux.

I løpet av den tre timer lange forsvarstalen sin i dag snakket han opp rollen til sine tre medtiltalte, deriblant ekskona Michel Martin.

Han benekter å ha drept tenåringene An Marchal og Eefje Lambrecks, og han benekter å ha kidnappet de to åtteåringene Julie Lejeune og Melissa Russo, som begge sultet i hjel tidlig i 1996. Alle de fire ble funnet begravet på Dutroux' eiendom etter at han ble arrestert.

- Jeg føler ansvar for at An og Eefje døde, men jeg drepte dem ikke, sa Dutroux i dag.

Liten fisk

Videre sa han at ekskona var ansvarlig for dødsfallene til de to åtteåringene mens han selv var i fengsel for biltyveri, en påstand som ble kraftig imøtegått av Michel Martins advokat.

Han kritiserte også etterforskerne for å ha oversett spor som han hevder ville kunne bevise påstandene om at han kun er en liten fisk i garnet til et stort nettverk som kidnapper og prostituerer ungjenter - et scenario aktorat benekter.

- Den som drepte An og Eefje er fortsatt på frifot, hevder Dutroux.

Flere saker om Dutroux finner du her .

Draps-, og Pedofilitiltalte Marc Dutroux holdt sin siste apell i retten i dag.