- Jeg er ingen mørkemann

KrFU-lederen vil ikke helbrede, men svarer ikke på om homofili er synd. Les nettmøtet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telefonen til nyvalgt KrFU-leder Per Steinar Osmundnes har ikke vært stille siden intervjuet i Dagbladet på onsdag. Der står det følgende:

På spørsmål fra Dagbladet om Osmundnes mener homofili kan helbredes, svarte han slik:

- Jeg tror det når de selv forteller det har skjedd. Jeg stoler på mennesket.

- Det innebærer at også du mener det?

- Det gjør jo det.

Osmundnes poengterte at dette var hans personlige holdning, og ikke KrFUs politikk. Knapt en halv time etter at uttalelsen hadde falt, ringte han for å trekke den, etter å ha snakket med KrF-rådgivere.

<> Les intervjuet <> - Homofile kan bli heterofile, sa nyvalgt KrFU-leder Per Steinar Osmundnes til Dagbladet. Reaksjonene lot ikke vente på seg fra det homofile miljøet og politiske kolleger.

- Det jeg mente å si er at jeg personlig tror på det som har blitt meg fortalt av mennesker som selv har opplevd å bli helbredet. Jeg ser ikke på homofili som en sykdom, og jeg anbefaler ikke helbredning, sier Osmundnes til Dagbladet.no.

I nettmøtet understreker KrFU-lederen at han aldri mente å såre homofile, og at han mye heller vil snakke om politiske spørsmål som er viktig for ungdoms-partiet. På spørsmål om homofili er en synd, svarer han konsist:

- Eg driv med politikk, og ikkje med teologi. KrFU-hilsen Per Steinar.

MØTTE LESERNE: KrFU-leder Per Steinar Osmundnes fikk så ørene flagret etter at han sa i et intervju med Dagbladet at homofile kan bli heteroseksuelle. På nettmøtet forklarte han hva han egentlig mener.