- Jeg er ingen skurk

Sps gamle partisekretær anser seg som ferdig med partigavesaken. Har ingen jobb å gå til.

TAR PÅ SEG SKYLDA: Ivar Egeberg har vært forfulgt av skandaler siden tidlig på 2000-tallet, men avviser at han er en skurk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TAR PÅ SEG SKYLDA: Ivar Egeberg har vært forfulgt av skandaler siden tidlig på 2000-tallet, men avviser at han er en skurk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ivar Egeberg har fått mye av skylda for pengegaverotet i Sp. Sammen med kommunikasjonsrådgiver Ole G. Hertzenberg fikk han i går en personlig bot på 50 000 kroner fra Økokrim for medvirkning til brudd på bokføringsloven. Senterpartiet får et forelegg på 200 000.

- Forelegget er akseptert. Når saken kokte ned til et spørsmål om bokføring og tekst i fakturaer, er det naturlig at ansvaret ligger på administrativ ledelse. Det er riktig og rettferdig, og jeg er lettet over å være ferdig med saken, sier Egeberg til Dagbladet.  

Skandaler 60-åringen har de siste årene vært forfulgt av skandaler.  

• I 2004 ble han sparket fra stillingen som generalsekretær i Norges Idrettsforbund etter økonomisk rot og et underskudd på flere titalls millioner kroner. • Da han ble ansatt som Sps partisekretær i 2006, var han sentral i lobbyaktivitetene som skulle gjøre Tromsø til Norges OL-by. • Pengegavesaken sprakk høsten 2010.  

- Er du en skurk? - Nei, jeg oppfatter ikke det, sier Ivar Egeberg.  

Arbeidsledig Nå er han arbeidsledig. Mannen som har gått fra lederjobb til lederjobb de siste årene, måtte forlate jobben som generalsekretær i Det Norske Travselskap 21. oktober, etter halvannet år i stolen og en uke etter at han fortalte sin versjon av pengesaken til Dagens Næringsliv. Egeberg ble ansatt i travselskapet i 2009, mye på grunn av sine gode forbindelser til Senterpartiet. Oppdraget var å få sikret penger på statsbudsjettet til prestisjeprosjektet Hest i Næring. Ifølge kilder i travmiljøet, hadde Egeberg nærmest garantert at pengene ville komme. Da pengene ikke dukket opp, var han ferdig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer