Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ingen skurk

LONDON/OSLO (Dagbladet): Denne mannen er enten høstens medieoffer eller småsparernes verste fiende. - Jeg er uskyldig. Jeg er ingen skurk. De siste dagene har vært et helvete, sier den 31 år gamle mangemillionæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christer Tromsdal er daglig leder i Aker Brygge Invest (ABI), finansieringsselskapet som Dagens Næringsliv (DN) skriver har rundlurt småsparere land og strand rundt. Han er en av flere som de siste to døgnene har kastet seg på «saksøk-redaktør-Djuve»-bølgen.

- Det er forferdelig at småsparere er lurt til å kjøpe aksjer til overpris, men det er ikke vi som er skurkene. Vi har bygd opp de aktuelle selskapene, men ingen kan klandre oss for at folk kjøper våre aksjer til markedspris, og så selger dem svinedyrt til en tredjepart, i dette tilfellet småsparere. Vi har sjølsagt også solgt aksjer i markedet, men aldri til overpris, sier Tromsdal til Dagbladet.

Tilfeldig?

Han går nå til sak mot Dagens Næringsliv, sjefredaktør Amund Djuve og journalistene som skrev den sterkt kritiske reportasjen i DN sist lørdag.

I går deltok han i en rekke forretningsmøter i London.

- Du er sjøl fra Verdalen. Småsparerne som føler seg lurt, har nesten uten unntak kjøpt dem fra aksjepushere i Verdalen. Er det tilfeldig?

- Ja, jeg og ABI har ingenting med virksomheten til de lokale aksjeinvestorene å gjøre. Dette er et mareritt; jeg er fra Verdalen, og lurer på hvordan jeg blir mottatt i bygda etter dette, sier Tromsdal.

Han har hyrt den kjente advokaten Dag Steinfeld i korstoget mot DN.

- Henges ut

- Jeg og ABI har sannheten på vår side. Vi klarer å renvaske oss. Det verste med hele denne saken er imidlertid at flere av våre kunder, kjente personer som har kjøpt aksjer i våre selskaper, henges ut i DN som medvirkende i lureriet i Verdalen. De har sjølsagt, i likhet med oss, vært helt uvitende om askjepushingen til overkurs i distriktene, sier Tromsdal.

På DNs førsteside på lørdag, under tittelen «Urent spill i gråmarkedet», står det at «Kjendisene som deltar i det kyniske spillet er blant andre Ole Edvard Antonsen og Ola Mæle». Avisa gjengir et bilde som viser Tromsdal, Antonsen og Mæle som koser seg sammen på Kasinoet i Monte Carlo.

- Det bildet, og flere dokumenter, ble stjålet fra vårt kontor i juni. Tyveriet er nå anmeldt, og DN brukte bildet, selv om de visste det var tyvegods vi hadde krav på å få tilbakelevert, sier Tromsdal. Dagens Næringsliv avviser denne framstillingen.

Ole Edvard Antonsen er dypt krenket over avisomtalen.

- Jeg vurderer å gå til sak mot avisa. De nektet å korrigere opplysninger om meg i artikkelen, og gjennom tittelbruk og bilde framstiller de meg som deltaker i en lyssky operasjon som jeg aldri har hatt kjennskap til, sier den kjente musikeren.

LONDON CALLING: - Jeg er en hederlig forretningsmann. Jeg går til retten for å renvaske meg, sa Christer Tromsdal da Dagbladet snakket med ham i London i går.