Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ingen voldelig yrkessjåfør

Sjåføren som ble beskyldt for å ha slått en kunde med hammer sier det var kunden som angrep ham.

ANNEN VERSJON:  Taxi-sjåføren som er anmeldt for å ha slått til en kunde, har nå anmeldt kunden for vold. Foto: Sondre Steen Holvik
ANNEN VERSJON: Taxi-sjåføren som er anmeldt for å ha slått til en kunde, har nå anmeldt kunden for vold. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke fortalte Matteo Storneiuolo om hvordan han ble slått i hodet med en hammer av en taxi-sjåfør etter en kveld ute på byen i Oslo sentrum.

Storneiuolo hevder slaget fikk ham til å falle framover mot asfalten slik at han knakk flere tanner og mistet bevisstheten, og har anmeldt forholdet til politiet.

Etter at Dagbladet skrev om saken, tok taxi-sjåføren kontakt. Han mener det var kunden som angrep ham, ikke omvendt, og han har nå levert en motanmeldelse til politiet.

- Jeg ønsker egentlig ikke oppmerksomhet om denne saken, men føler jeg må få fram sannheten når jeg blir framstilt som en voldelig yrkessjåfør. Jeg var på jobb og ble utsatt for grov vold av en alkoholpåvirket mann, det var det som skjedde, sier han.

- Ville betale svart Ifølge sjåføren var bakgrunnen for konflikten at Storneiuolo og hans kamerat ville betale 200 kroner svart for taxi-turen i stedet for å kjøre med taksameteret på.

- Det sa jeg ikke var aktuellt, sier han.

- Da vi kom fram til Frogner spurte jeg om de ønsket å betale med kort eller kontant. Storneiuolo nektet da å betale for turen og begge kameratene gikk ut av bilen, sier sjåføren.

Han forteller at han først trodde de gikk ut av bilen for å lete etter penger, og tok ned førervinduet.

- Jeg spurte på nytt om de skulle gjøre opp for seg. Da snudde han seg, rev opp førerdøra og slo meg gjentatte ganger med knytteneven i hode og nakken. I full desperasjon dyttet jeg da til Storneiuolo som falt, sier sjåføren, som hevder han deretter gikk ut av taxien for å forsikre seg om at at Storneiuolo ikke skadet seg i fallet.

- Da kom han plutselig mot meg igjen og kuttet meg i ansiktet med noe skarpt. Jeg vet ikke hva det var, men kjente at det svei og fryktet at det var en kniv, så jeg dyttet ham igjen, sier sjåføren.

Over kinnet har han et kutt som angivelig stammer fra episoden.

Han sier at Storneiuolos kamerat unnskyldte seg på vegne av vennen og gjorde opp regninga på 244 kroner.

Sjokk Sjåføren sier han opplevde situasjonen som svært ubehagelig  Da han satt seg inn i bilen igjen og begynte å ta inn over seg det som var skjedd følte han seg redd, kvalm og uvell. Han forteller at han kjørte rett hjem og isolerte seg i to dager. Han er nå sykemeldt fra jobben inntil videre.

- Jeg er ganske ny i yrket og dette var et sjokk. Man leser veldig ofte om blind vold på grunn av alkohol, men tenkte aldri på at jeg selv skulle bli utsatt for det. Etter dette vet jeg ikke om jeg vil fortsette å kjøre drosje mer, sier han. 

- Bare tull - Dette er bare tull, sier Matteo Storneiuolo. Han står fullt og fast ved sin versjon av det som skjedde.

- Han kom etter meg med en hammer, det er det som er saken. Hvis jeg hadde angrepet ham, hvorfor kontaktet han i så fall ikke politiet? spør han.

Han sier at han fortsatt er svært sint på taxi-sjåføren og at dette ikke gjør det bedre.

- Politiet får ordne opp i dette. Sannheten vil komme fram til slutt, sier Storneiuolo, som ikke kjente til at sjåføren nå har anmeldt ham.

Politioverbetjent Ann-Kristin Bush i Oslo politidistrikt bekreftet i forrige uke at episoden var under etterforskning. Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra politiet i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media