Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg er innestengt sammen med datteren min. Ring politiet. Fort, fort.»

Kvinnen skal ha blitt holdt fanget av ektemannen i et halvt år. En smuglet lapp ble hennes redning.

- HOLDT FANGET: I denne bygården skal en 31-årig kvinne ha blitt holdt fanget i et halvt år. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT / NTB scanpix
- HOLDT FANGET: I denne bygården skal en 31-årig kvinne ha blitt holdt fanget i et halvt år. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svensk politi etterforsker hvorvidt en 31-årig kvinne er blitt holdt fanget i opptil et halvt år, i en leilighet i en boligblokk i Malmö.

Det var kvinnens siste, desperate forsøk på å komme seg fri som til slutt ble redningen.

Kvinnens 58-årige ektemann er pågrepet og siktet for mishandling og frihetsberøvelse, og politiet tror han har holdt kvinnen fanget og mishandlet henne i leiligheten over lengre tid.

Ifølge SVT hadde kvinnen et spedbarn hos seg da hun ble funnet.
Skrev beskjed Kvinnen klarte nemlig å skrive en beskjed på to post it-lapper, som hun så fikk teipet til en brosjyre fra kommunetannlegen. Kvinnen klarte å få kastet beskjeden ut av vinduet - og den ble funnet av noen skolebarn.

- Noen skolegutter fant lappen ved lunsjtider på mandag. De ga den til en kvinne de traff på gata og spurte henne hva de skulle gjøre, sier Pleym i politiet.

Hun skal så ha kommet i kontakt med en annen forbipasserende, og vist hva som sto på lappen. Denne mannen gir i dag et intervju til Kvällsposten der han forteller sin versjon av handlingsforløpet.

- Jeg gikk bortover gata og snakket i telefonen da en middelaldrende kvinne tok tak i armen min. Hun viste meg lappen, jeg la på og ringte politiet, sier mannen.

- Ring politiet. Fort, fort På lappen, forteller han, sto det: «Jeg er innestengt sammen med datteren min. Ring politiet. Fort, fort.»

Kvinnen skal også ha skrevet navnet og personnummeret sitt på lappen, før hun avsluttet med «Snabbt, snabbt» (fort fort) en gang til.

- Jeg tenkte at det var en akuttsituasjon og ringte 112, sier mannen.

- Jeg håper bare den innestengte kvinnen har det bra.

Politiet bekrefter at de brukte navnet og personnummeret som sto på lappen til å spore hvem det var snakk om.

- Fikk ikke gå ut  Mannen nekter straffskyld.

- Kvinnen var redd, forskrekket og lei seg da vi kom til stedet. Hun trodde ikke at hun noen gang skulle få hjelp, sier Linda Pleym ved Malmö-politiet til Expressen.

Ifølge Pleym har kvinnen ikke hatt nøkkel til leiligheten eller mulighet til å ta seg ut på egenhånd. Hun har heller ikke hatt mobiltelefon eller kontakt med andre. Hun har bare fått forlate leiligheten sammen med sin mann.

- Han mener kvinnen har alt hun trenger, og stiller spørsmål ved pågripelsen, sier Pleym.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media