«Jeg er jo ingen pingle, så jeg satte utfor»

Hun hadde aldri hatt hoppski på beina. Men da venninna veddet tusen kroner på at hun ikke torde, satte Kaja (23) utfor Holmenkollbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kaja inngikk veddemålet med den australske venninna Anna Daw, som er på besøk hos Kaja.

- Vi veddet om at dersom hun svømte i Oslofjorden, så skulle jeg hoppe Holmenkollen. I utgangspunktet var det en spøk, men så utviklet det seg, sier Kaja.

- Jeg gikk egentlig opp hoppbakken bare for å kødde med Anna. Men da jeg sto der oppe tenkte jeg «jeg er jo ingen pingle», så jeg satte utfor, sier Kaja Knoph Østlie.

Kast i kast

Kaja suste ut fra det 291 cm høye hoppet, falt på kulen, og gikk kast i kast nedover unnarennet.

- Jeg klarte ikke å stoppe. Venninnene mine kom løpende bort til meg, men jeg kjente ikke at jeg var skadd. Først da ansiktet mitt begynte å bli blått, dro vi til legevakta. Legen lurte på om jeg hadde blitt banket opp, sier hun.

Ikke akkurat V-stil

Hun aner ikke hvor langt hun hoppet, men tror det kan ha vært rundt tretti meter.

- Jeg landet på beina, men klarte ikke å stå. Da jeg falt datt skiene av, og jeg tror det var den ene skia som traff meg i ansiktet. Det var ikke akkurat V-stil, ler hun.

Tross den brutale debuten synes hun det var verdt trøkken.

- Det er ikke umulig at jeg hopper igjen. Men det var kanskje litt drøyt å begynne i Holmenkollbakken, sier Kaja.

Lettere skadd

Oslojenta kom ikke uskadd fra sprellet. Dagen etter hoppet renner det fortsatt blod fra nesa, og hun har brist i flere ribbein. I tillegg er hun sykemeldt fra reklameskolen i ei uke, og legen har gitt beskjed om at hun må ligge noen dager.

- Jeg anbefaler ingen uten hopperfaring å gjøre det samme. Men jeg synes folk bør leke mer i hverdagen, sier Kaia til Dagbladet.

Hun kjører aktivt telemark, men de tunge hoppskiene på nesten tre meter hadde hun aldri hatt på beina før.

- Jeg fikk låne både ski og drakt hos en kamerat. De var utrolig tunge, og det var vanskelig å hoppe med dem. Jeg fikk vondt i nakken bare av å bære skiene opp, sier hun.

Ikke spesielt

Kaja legger til at hun ikke synes det hun har gjort er veldig spesielt.

- Det er folk på snowboard som gjør verre stunt rett som det er. Jeg er ikke den første som har sneket seg opp i Holmenkollen og hoppet. Men jeg er kanskje den første som har gått så på trynet, sier hun.

- Filmet

- Vi hadde filmkamera med og skulle bare filme at jeg gikk opp bakken mens jeg bar skiene. Ingen av venninnene mine som var der hadde nok egentlig trodd at jeg skulle hoppe.

Mamma og pappa lever foreløpig i uvitenhet om at datteren den siste uka har debutert som hopper.

- De er på ferie på Tahiti, forteller Kaja.

FULL KRASJ: - Jeg er ikke den første som har gjort et stunt i Holmenkollbakken, men jeg er kanskje den første som har trynet så kraftig, sier Kaja Knoph Østlie.