- Jeg er jomfru

29-åring nekter for å ha vært med på gruppevoldtekt av 16-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forklaringen til den 29 år gamle mannen, som er en av de seks tiltalte for gruppevoldtekten som skal ha skjedd på Skullerud i Oslo i desember, fortsatte mot lunsj i dag. Etter at aktor i saken, statsadvokat Olav Helge Thue, var ferdig med sine spørsmål, var det tiltaltes forsvarer, Fridtjof Feydt, som skulle stille spørsmål til sin klient.

Han ba 29-åringen si litt om sin tro.

- Akkurat som at det finnes nordmenn som sier de er kristne, men ikke går i kirka, finnes det muslimer som ikke tror. Jeg er svært religiøs, sa den tiltalte.

- Er du jomfru, spurte Feydt.

- Ja, jeg er jomfru, svarte den tiltalte.

Under hele rettssaken har han holdt et bønnekjede i hånda. Han har fortalt at han ikke spiser svinekjøtt, og har flere ganger snakket om en gang et av vitnene i saken lurte ham til å spise svin.

- Ifølge koranen er svinekjøtt forbudt, sa den tiltalte.

Han har fortalt at han var med noen venner på fest i Oslo 28. november i år. Men han understreket at det dreide seg om en bryllupsfest.

- Jeg hadde ikke blitt med hvis de skulle på diskotek, sa mannen.

Forklaringen om at han er jomfru, står i sterk kontrast til politiavhørene som er gjort av den 16 år gamle jenta som ble gjengvoldtatt 8. og 9. desember i fjor. Hun har forklart at mannen har oppsiktsvekkende mange arr, noe han selv bekreftet i retten i dag.

- Men hun har sett meg i helsetrøye ved en annen anledning, forklarte den tiltalte.