- Jeg er kjempestolt av dere!

SAS-direktør Ola Strand gir norske ansatte honnør for det eneste lyspunktet i kriseregnskapet.

STOLT TROSS KRISEN: Ola H. Strand er den eneste SAS-direktøren som leverte overskudd i fjor. Han takker de ansatte, og tror at det vil hjelpe at han blir i toppledelsen nå som kjempekuttene skal fordeles. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
STOLT TROSS KRISEN: Ola H. Strand er den eneste SAS-direktøren som leverte overskudd i fjor. Han takker de ansatte, og tror at det vil hjelpe at han blir i toppledelsen nå som kjempekuttene skal fordeles. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens topplederne for svenske og danske SAS måtte forlate sine stillinger i dag, sitter den norske SAS-toppen Ola H. Strand trygt i konsernledelsen.

Det takker han de ansatte for. Som den eneste virksomheten i hele konsernet, leverte SAS Norge overskudd i fjor.

- Vi leverte som de eneste et overskudd på 125 millioner kroner. Det sier vi oss relativt godt fornøyd med, tatt situasjonen i det internasjonale finansmarkedet i betraktning, sier Strand til Dagbladet.no.

- Samtidig ble vi kåret til Europas mest punktlige flyselskap, understreker han.

Strand stiller på nettmøte for å svare på dine spørsmål onsdag klokken 11. Send in ditt spørsmål allerede nå i skjemaet under.

Blir sittende
Den norske direktøren har konsernets fulle tillit, og blir dermed den eneste av landdirektørene som fortsetter i toppledelsen. Det tror han kan være positivt for virksomheten i Norge nå som spareknivene erstattes med økser.

- Det som er viktig er at jeg fortsetter i ledelsen. Der kommer jeg til å legge vekt på å ivareta de gode tradisjonene vi har hatt i den norske virksomheten. Jeg vil ikke kommentere min svenske og danske kollegas beslutning om å trekke seg, men kan for min del si at jeg har stor tro på SAS, og stor tro på at vi vil være i stand til å gi et bedre tilbud til våre kunder. SAS vil bli tydeligere og mer kraftfull, sier Strand til Dagbladet.no.

Begrenser kutt i norske ruter
Strand sier det er for tidlig å si hvordan de enorme spareplanene vil ramme ansatte og virksomheten i Norge.

- Dessverre vil det ramme noen, slik at vi kan redde andre. Men jeg ber alle mine medarbeidere ha fokus på jobben og gjøre den like godt som de gjorde den i 2008. For det arbeidet kan de være stolte av, sier han.

Rutetilbudet tror han derimot ikke vil rammes i stor grad.

- Nei, trafikken i Norge vil i beskjeden grad bli rammet. Dete gjelder innenriksflygningene men også trafikken fra Gardermoen og ut til Europa.

- Det vi derimot ser på i forhold til de store kuttene, er ferie og fritidsreiser til områdene rundt middelhavet. Her blir det nok justeringer, sier Ola H. Stand.