Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg er lei av å være gratis arbeidskraft

- Jeg er lei av å være gratis arbeidskraft, sier Amina Nuur (40). Hun har hatt praksisplass flere steder i kommunen, men får ikke jobb.

GIR IKKE OPP:  Den somaliske fembarnsmoren Amina Nuur har begynt på skole i håp om at det skal åpne noen dører. Hun skal ta grunnskolen på to år, før hun tar fatt på videregående skole og fagarbeiderutdanning. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GIR IKKE OPP: Den somaliske fembarnsmoren Amina Nuur har begynt på skole i håp om at det skal åpne noen dører. Hun skal ta grunnskolen på to år, før hun tar fatt på videregående skole og fagarbeiderutdanning. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HADELAND (Dagbladet): Den somaliske fembarnsmoren kom til Norge i 2003 og har bodd på Gran i Hadeland i ti år.

- Jeg har lyst til å tjene egne penger og ønsker ikke å være avhengig av Nav, sier 40-åringen.

Men det er lettere sagt enn gjort å få seg jobb. Nuur fikk først praksisplass på et av kommunens sykehjem via Nav. Men etter at praksisperioden var over, tilbød ikke arbeidsgiveren videre jobb - så Nav ordnet ny praksisperiode på et annet sykehjem. Det samme gjentok seg enda en gang: hun ble sendt videre til et nytt sted etter at praksisperioden var avsluttet.

- Nederlag

- Jeg fikk det klare inntrykket at alle, både ansatte og pasienter var fornøyd med jobben jeg gjorde. Likevel var det ikke noen interesse for å ansette meg. Det opplevdes som et nederlag når jeg ikke fikk fortsette, forteller hun.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.