Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er lei av folk som angrer

Eksstyreleder Jørn Tagge er oppgitt over advokater, medierådgivere og andre som nå føler et behov for å ta avstand fra nettverksselskapet T5PC. - Jeg er lei av folk som angrer og tar avstand, sier Kagge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går fikk han den beslaglagte PC'en sin tilbake fra Økokrim. Jørn Tagge, som denne uka sto fram og forsvarte bedriften han var styreleder for, sier han blir oppgitt over alle som nå tar avstand fra nettverksselskapet.

- Våre samarbeidspartnere visste godt hva vi sto for. Vi har spilt med åpne kort. Det er rart å se at mannen,(Jon Sæverud Haddal, red.anm), som skulle lære oss å håndtere media, nå plutselig føler et behov for å avskrive oss. Vi jobbet jo sammen. Hans firma hjalp oss med å finne statement og slagord.

- Jeg begynner å bli litt lei av alle de som «angrer bittert» sier Tagge, som av mange er utpekt som syndebukk i pyramidekonkursen.

Stolte på advokatene.

Siden bobla sprakk for vel en uke siden har Tagge brukt stort sett all tid til å forsvare seg. Turen har gått fra tv-studio til Økokrim. Nå er han som styreleder siktet for grovt økonomisk utroskap. Han vil ikke rømme unna sitt ansvar som styreleder. Samtidig understreker han at han selv ikke mener å ha gjort noe galt.

- Advokatfirmaet Wikborg og Rein var min ryggrad. De hjalp oss med prospekter og Lotteritilsyn. Når et slikt velrenommert selskap går god for det du driver med la jeg det til grunn. Hvis jeg ikke kunne stole på dem - hvem kunne jeg da stole på, spør Tagge.

Han hevder at han ikke på noe tidspunkt bevisst har holdt tilbake informasjon for advokatfirmaet.

- Jeg så på dem som en samarbeidspartner. Jeg informerte dem om styrearbeidet, og var det noe de lurte på fikk de selvsagt svar, sier Tagge. Han mener advokatfirmaet, i likhet med alle andre aktører, må stå for det arbeidet de har gjort.

Fikk sparken fra scenen

Sett i ettertid er det mye han skulle gjort annerledes, spesielt finansielt. Han har likevel fortsatt tro, både på nettverkssystemet og enkelte av de firmaene han investerte i.

- Problemet er kanskje at T5PC ikke var riktig selskap til å gjøre disse investeringene. Både batteri-selskapet og Kina-importen er gode ideer, mener Tagge.

I regnskapene står de imidlertid oppført som to tapsposter som kostet medlemmene 25 millioner kroner.

- Som styreleder står jeg ansvarlig for veivalg, men jeg har ikke gjort dette alene. Selskapets planer og visjoner ble presentert både i prospekter og på medlemsmøter.

Tagge gikk formelt av som styreleder i T5PC i august i år.

- I februar fikk jeg nærmest sparken av styremedlem Tord Haugli og administrerende direktør Johnny Groth. De sto på scenen og sa dette til G16 og G69-medlemmene. Etter det var det mange interne gnisninger innad i styret. Men jeg bærer ikke noe nag til Haugli nå på grunn av det. Det hjelper ikke å være grinete. Jeg må ta det som en mann, sier Tagge.

Etter den episoden ble T5PC lammet av en intern maktkamp, og Tagge sier han gradvis ble en gallionsfigur for selskapet. Til slutt ble også Haugli presset ut, forteller Tagge.

Var pyramide før meg

Gründerne hevder styret, under Tagge, gjorde feilslåtte investeringer som kjørte selskapet mot konkurs. Jim Wolden, mannen som fikk flest millioner ut av selskapet, legger skylden på styret som ikke «visste noe om nettverksselskap». Tagge forstår deler av kritikken.

- Han har delvis rett. Jeg tar deler av skylden. Men jeg tar ikke alt. Selskapet var ikke nødvendigvis på den rette siden av loven da jeg tok over. De hadde ingen advokater, ingen varer, 30000 aksjonærer og 180 millioner kroner på bok. Det høres ikke helt lovlig ut det. Hvis gründerne sier at jeg har skyld, så må de se seg selv litt i speilet også. Hadde ikke jeg kommet inn kan det hende selskapet hadde gått overende tidligere. Media skriver nå at det var et pyramideselskap etter at jeg kom inn. Hva kan da sies om selskapet før jeg gikk inn? Men jeg tar selvkritikk på at flere investeringer ikke var godt nok utarbeidet, sier Tagge.

SYNDEBUKKEN: Eksstyreleder i T5PC, Jørn Tagge, hentet PC-en sin etter at den hadde vært til gjennomsyn hos Økokrim. - Alle skal legge skylden på meg, og jeg skjønner jo at det er deilig, sier han.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media