- Jeg er lei for det

Nadja Benaissa innrømmer at hun hadde ubeskyttet sex med tre partnere uten å advare dem om at hun hadde hiv.

INNRØMMER UBESKYTTET SEX:  Popsternen Nadja Benaissa innrømmet i retten i dag å ha hatt ubeskyttet sex med tre partnere uten å advare dem mot at hun hadde HIV. Foto: AFP PHOTO / BORIS ROESSLER/Scanpix
INNRØMMER UBESKYTTET SEX: Popsternen Nadja Benaissa innrømmet i retten i dag å ha hatt ubeskyttet sex med tre partnere uten å advare dem mot at hun hadde HIV. Foto: AFP PHOTO / BORIS ROESSLER/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En av Tysklands mest populære artister, Nadja Benaissa fra jentebandet No Angels, innrømmer å ha hatt sex med flere partnere uten å advare dem om at hun var HIV-smittet.

- Jeg er lei for det, sa artisten da rettssaken mot henne startet i den tyske byen Darmstadt i dag, ifølge BBC.  

Hun er tiltalt for å ha smittet en mann med HIV og for å ha hatt ubeskyttet sex med ytterligere to menn som ikke ble smittet.
Ut fra tiltalen risikerer hun fengsel i fra seks måneder til ti år.

- Stor feil - Da jeg ble arrestert innså jeg at den måten jeg hadde håndtert sykdommen på var gal. Jeg gjorde en stor feil. Jeg ville på ingen måte at partneren min skulle bli smittet, sa Benaissa i en uttalelse som ble lest opp i retten av forsvareren hennes Oliver Wallasch-
 
Hun hevdet videre at flere leger hadde fortalte henne at risikoen for at hun skulle smitte andre var «så god som null.»
Videre fryktet hun at å innrømme at hun var smittet ville ha betydd slutten for No Angels.  
 
Mannen hun smittet oppgav i retten at han hadde fått vite at artisten var HIV-positiv fra tanten hennes. Han gikk til legen for å teste seg med en gang.

- Du har lagd mye lidelse i verden, sa han til Benaissa i retten.
Arrestert i fjor No Angels ble stiftet i 2000 gjennom tv-programmet «Popstars», og ble raskt en av Tysklands mest populære grupper med et eventyrlig platesalg. Jentene deltok i Eurovision Song Contest i 2008 og kom på 23.-plass. Benaissa ble arrestert i Frankfurt i fjor, rett før hun skulle holde en solokonsert.

Rettssaken har møtt kritikk fra flere, som mener det er feil å kriminalisere hivsmitte.

- Ved å rope HIV, fremmer man i realiteten redsel og stigma, sier advokaten og skribenten Edwin Bernard som har spesialisert seg på HIV-smitterelatert rettsforfølgelse til BBC.