Jemen - verdens verste konflikt:

- Jeg er lei meg: Livene deres betyr ikke noe

I Jemen sulter landets 28 millioner innbyggere. De bombes daglig og dør av sykdommer som lett kunne ha blitt behandlet.

SULT OG DØD: En gjeng jemenittiske gutter spiser brødrester de har funnet i en søppelhaug utenfor havnebyen Hodeida i Jemen. Det fattige og folkerike landet, der flertallet av innbyggerne er barn, opplever verdens verste pågående regionale og brutale krig. Foto: Abduljabbar Zeyad / Reuters / Scanpix
SULT OG DØD: En gjeng jemenittiske gutter spiser brødrester de har funnet i en søppelhaug utenfor havnebyen Hodeida i Jemen. Det fattige og folkerike landet, der flertallet av innbyggerne er barn, opplever verdens verste pågående regionale og brutale krig. Foto: Abduljabbar Zeyad / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For to år siden skrev hjelpearbeideren Karl Schembri et hjerteskjærende innlegg om den grusomme Jemen-krigen: «Alle har glemt oss», var meldingen fra Jemen.

- Jeg er lei meg. Dere hadde rett i at livene deres ikke betyr noe. Jeg er lei meg for alle barna som har dødd av sult og kolera, og som blir straffet i dette skitne spillet, skriver Schembri, Flyktninghjelpen-rådgiveren på sin Facebook-side i dag.

Fra ille til verre

Mandag er det tre år siden den saudi-ledede koalisjonen startet krigen mot houthi-regimet som kontrollerte hovedstaden Sanaa og østlige deler av landet. Siden den gang har mer enn fem tusen barn mistet livet. Av bomber krigshandlinger, men også på grunn av sult og sykdommer som enkelt kunne ha blitt behandlet.

- I løpet av disse to årene har alt bare blitt stadig verre. Hva som er enda mer sjokkerende, er at partene i konflikten kommer unna. At vestlige makter fyrer opp under krigen med å selge våpen og militært utstyr til de krigende partene, sier Schembri til Dagbladet, før han fortsetter:

- At ikke land som Norge og andre vestlige land gjør mer for å få slutt på denne grusomme konflikten, er forferdelig.​

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer