Lønnsfesten i Oslo-skolen:

- Jeg er lei meg

Utdanningsdirektør Marte Gerhardsen angrer på timingen, men ikke på lønnshoppene. Nå kutter hun båndene til millioncoaching og lover bedre kontroll på konsulentbruken. Kritikken fra sjefen sin i byrådet ønsker hun ikke å kommentere.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er ordentlig lei meg for den negative oppmerksomheten rundt Oslo-skolen nå, sier utdanningsdirektør Marte Gerhardsen til Dagbladet.

De siste to ukene har en rekke avsløringer i Dagbladet rettet sterk kritikk mot Gerhardsen og hennes politiske leder, skolebyråd Inga Marte Thorkildsen.

For første gang siden sakene nådde offentligheten snakker Marte Gerhardsen nå ut.

- Tar du selvkritikk på noe?

- Vi tar kritikken til oss, og ser at vi må lære av det.

- Hva må dere lære?

- Vi vil ta noen grep når det gjelder konsulentbruk, som vi over tid har jobbet for å redusere. Nå vil vi lage egne retningslinjer, sånn at det blir enda tydeligere når vi ikke skal bruke konsulenter, sier Gerhardsen.

Lønnsfesten

Dagbladet har blant annet fortalt at Utdanningsetaten har brukt dyre konsulenter til å gjennomføre leseprøver i grunnskolen, og at etaten har brukt millioner på amerikansk ledercoaching og hodejegere.

På toppen av dette kommer avsløringen om betydelige lønnshopp for flere av Gerhardsens direktører og ledere, samtidig som lærerne oppfordres til å vise moderasjon i kriseåret 2020.

- Har du vært flink nok til å følge til politiske signalene du har fått fra Inga Marte Thorkildsen?

- Ja, det opplever jeg, svarer Gerhardsen.

Dropper amerikansk coaching

Blant det som hevet mange øyenbryn er bruken av USA-inspirert coaching i Gerhardsens etat. 2,5 millioner er gått med på dette siden sommeren 2019. Gerhardsen beskriver modellen som brukes av flere av verdens største selskaper som «et nøkternt verktøy for å få tillitsbasert ledelse i skolen».

- Men planen vår er å gjøre lederutvikling med egne ressurser framover, sier hun.

Utdanningsetatens rammeavtale med Leadership Pipeline Institute Norway blir ikke fornyet, kan Gerhardsen nå fortelle Dagbladet.

- Vi har fått god hjelp av den norske konsulenten som også bistår flere norske offentlige institusjoner. Det har vært nyttig lærdom, og vi trenger gode ledere i Oslo-skolen. Men vi er godt i gang med å bygge opp egen kompetanse på lederutvikling i etaten.

Gerhardsen sier avviklingen av avtaler med ekstern konsulent på lederutvikling ikke er knyttet til Dagbladets saker - men at det var en prosess hun allerede hadde startet.

- Har tillit

I et stort intervju med Dagbladet i går fikk Gerhardsen for første gang tyn i offentligheten av skolebyråd Inga Marte Thorkildsen. SV-toppen var blant annet klar på at Gerhardsen ikke burde igangsatt lønnsfesten Dagbladet avslørte.

Gerhardsen har fått anledning til å kommentere Thorkildsens uttalelser, men ønsker ikke å gjøre det. Thorkildsen var ikke kjent med lønnsøkningene før Dagbladet skrev om det.

Gerhardsen forteller Dagbladet at hun likevel føler hun har Thorkildsens fulle tillit.

- Ja, det gjør jeg absolutt. Vi har jevnlig kontakt med Rådhuset.

LEI SEG: Marte Gerhardsen sier hun bommet med timingen på lønnsøkningene i etaten hun styrer. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
LEI SEG: Marte Gerhardsen sier hun bommet med timingen på lønnsøkningene i etaten hun styrer. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

Tidspunktet, ikke pengene

Gerhardsen tar samtidig selvkritikk for tidspunktet hun ga lønnsøkninger til enkelte av sine ledere. Selve lønnsøkningen står hun inne for.

- Timingen ble helt feil, sier Gerhardsen, med henvisning til at ansatte på skolene nå har stått på helt ekstraordinært i forbindelse med pandemien.

Direktørene i Oslo-skolen har alle millionlønn, og enkelte gikk i august opp 140 000 kroner i årslønn. Lærerne i skolen er tilbudt en lønnsøkning på 1,7 prosent for 2020 - og Inga Marte Thorkildsen brukte nylig VG til å klage over pengemangel i skolen.

- Er det bare timingen du tar selvkritikk på, slik at du altså står inne for lønnsnivået direktørene har?

- Ja, jeg står inne for det. Lønnsjusteringen er et resultat av at noen ledere har fått et større ansvar etter omorganiseringen. Dette er i tråd med avtaleverket. De fleste lederne har ikke fått lønnsøkning. Det vil ikke bli aktuelt med så store lønnsøkninger framover, sier Gerhardsen.

Hun lover også at de ansatte skal informeres og involveres bedre i lønnsutviklingen i toppen av etaten.

- Lei meg

Gerhardsen erkjenner at signalene til Oslos lærere ble feil denne gang.

- Jeg ser at det kom på et veldig uheldig tidspunkt. Det er jeg lei meg for. Lærerne står i en krevende tid midt i pandemien, de jobber hardt for å gi elevene det beste tilbudet i en spesiell situasjon.

Utdanningsdirektøren forklarer at enkelte ledere fikk mer ansvar gjennom omorganisering, og dermed fortjente høyere lønn i tråd med avtaleverket. Andre har fått mer lønn fordi etaten ønsket å beholde dem, sier Gerhardsen.

- Lønnsnivået i etaten generelt har ikke økt, sier hun.

- Det kan neppe stemme når du har flere personer med millionlønn på lønningslista nå enn tidligere?

- Det er blitt noen justeringer som gjør at noen har fått høyere lønn, men dette er ikke de som tjente mest fra før, er Gerhardsens svar.

Antall direktører

I sitt intervju med Dagbladet sa Thorkildsen også at hun forventet at antall direktører i Utdanningsetaten på sikt går ned. Marte Gerhardsen gikk høyt ut i VG i vår. Avisa skrev at antall direktører i Oslo-skolen skulle gå fra 22 til 6.

Men inntrykket fra oppslaget sto ikke i stil til virkeligheten. Som Dagbladet tidligere har fortalt, er antallet direktører eller tilsvarende i etaten i dag 28.

- Det var aldri min intensjon å gi inntrykk av at vi skulle bli færre direktører. Det jeg sa var at vi ønsket å få en mindre toppledergruppe.

- Men det har dere ikke - du har jo flere i ledelsen i dag?

- Toppledergruppen er blitt mindre. Den er på seks personer.

- Du snakker om toppledergruppe, men i sum er det flere i ledelsen hos deg nå enn før. Du har laget et ekstra ledernivå, bare?

- Vi hadde en toppledergruppe på 22. Nå har jeg delt inn organisasjonen annerledes, og fått fem divisjonsdirektører som har ansvaret for flere avdelinger og seksjoner. I Utdanningsetaten er tittelen på de som leder en avdeling avdelingsdirektør.

- Går ikke ned i lønn

Utdanningsetaten er Norges største kommunale etat, med over 17 000 ansatte. De styrer over Oslos 182 skoler.

- Hvor mange færre har direktørlønn?

- Det er ikke slik at man i norsk arbeidsliv går ned i lønn i en omorganisering, svarer Gerhardsen.

- Du har lagt inn et ekstra ledernivå. Det er ikke å redusere antall ledere?

- Vi har ikke hatt som mål å redusere antall ledere, men å bygge en godt fungerende organisasjon.

- Forstår du at det etterlatte inntrykket var litt misvisende da?

- Jeg beklager hvis saken ble oppfattet feil.

- Det er blitt endel feil fra deg nå?

- Alt vi gjør i Utdanningsetaten handler om å skape verdens beste skole. Det er det vi jobber for hver dag. Det har kommet en ekstra belastning på alle lærere og rektorer gjennom negative presseoppslag, og det er jeg lei meg for. Jeg skulle ønske at alle som hver dag står på for elevene våre slapp den belastningen. Og så er det alltid klokt å reflektere over om det er ting vi kunne gjort annerledes.

- Du vil ikke automatisk si at du har noen skyld her?

- Jeg tar selvfølgelig ansvar for alt som skjer hos oss. Vi må gå i oss selv og se om det er noe vi burde gjort annerledes. Men jeg er veldig trygg på de hovedgrepene vi har satt for å skape verdens beste skole i Oslo. Alle ønsker jo det samme her - å gjøre Oslo-skolen best mulig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer