Lønnsfesten i Oslo-skolen:

- Jeg er lei meg

Utdanningsdirektør Marte Gerhardsen angrer på timingen, men ikke på lønnshoppene. Nå kutter hun båndene til millioncoaching og lover bedre kontroll på konsulentbruken. Kritikken fra sjefen sin i byrådet ønsker hun ikke å kommentere.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er ordentlig lei meg for den negative oppmerksomheten rundt Oslo-skolen nå, sier utdanningsdirektør Marte Gerhardsen til Dagbladet.

De siste to ukene har en rekke avsløringer i Dagbladet rettet sterk kritikk mot Gerhardsen og hennes politiske leder, skolebyråd Inga Marte Thorkildsen.

For første gang siden sakene nådde offentligheten snakker Marte Gerhardsen nå ut.

- Tar du selvkritikk på noe?

- Vi tar kritikken til oss, og ser at vi må lære av det.

- Hva må dere lære?

- Vi vil ta noen grep når det gjelder konsulentbruk, som vi over tid har jobbet for å redusere. Nå vil vi lage egne retningslinjer, sånn at det blir enda tydeligere når vi ikke skal bruke konsulenter, sier Gerhardsen.

Lønnsfesten

Dagbladet har blant annet fortalt at Utdanningsetaten har brukt dyre konsulenter til å gjennomføre leseprøver i grunnskolen, og at etaten har brukt millioner på amerikansk ledercoaching og hodejegere.

På toppen av dette kommer avsløringen om betydelige lønnshopp for flere av Gerhardsens direktører og ledere, samtidig som lærerne oppfordres til å vise moderasjon i kriseåret 2020.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer