- Jeg er lettet og glad, men ikke overrasket

Den bedrageritiltalte byggmesteren Harald Langemyhr ble blankt frifunnet. Oslo-politiets etterforskning får det glatte lag.

SEIRET I RETTEN: Harald Langemyhr, flankert av sine forsvarere Ellen Holager Andenæs og Bjørn Stordrange, vant en overlegen seier over påtalemakten i Oslo tingrett. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
SEIRET I RETTEN: Harald Langemyhr, flankert av sine forsvarere Ellen Holager Andenæs og Bjørn Stordrange, vant en overlegen seier over påtalemakten i Oslo tingrett. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er lettet og glad, men ikke overrasket, sier Harald Langemyhr (46) til Dagbladet.

Etter fire års hardkjør med alvorlige anklager om bedrageri og sosial dumping ble byggmesteren i dag blankt frifunnet for bedrageritiltalen i Oslo tingrett. Han ble imidlertid funnet skyldig i overtredelse av arbeidsmiljøloven og momsunndragelse.

17 millioner Det er bedrageritiltalen som utgjør den klart største delen av saken. Byggmesteren fra Tønsberg var tiltalt for å ha svindlet, eller ha prøvd å svindle, Oslo kommunes bedrift Omsorgsbygg for til sammen 17 millioner kroner gjennom overfakturering.

Oslo tingrett finner beskyldningene grunnløse og med opphav i en personlig vendetta fra enkeltpersoner i Langemyhrs polske bygningsarbeiderstyrke. Politiet får krass kritikk for «ensidig» etterforskning.

Langemyhrs forsvarer Ellen Holager Andenæs avstår fra å karakterisere politiets arbeid.

- Dommen taler for seg selv. Oslo kommune vil også ha godt av å lese den, sier Andenæs til Dagbladet.

Også Langemyhrs medtiltalte Rafal Garan ble frifunnet for bedrageri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer