Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er Lindberghs kidnappede sønn

Charles Lindbergh skrev flyhistorie da han fløy solo over Atlanterhavet i 1927. Fem år senere ble hans 20 måneder gamle sønn kidnappet. Nå hevder en ukjent amerikaner at han er Lindberghs kidnappede sønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Robert Dolfen setter ifølge Aftonbladet sin lit til at DNA-prøver vil bevise at han er flygerens sønn.

Fem år etter at Lindbergh som første pilot fløy alene over Atlanteren i sitt lille fly «Spirit of St. Louis», ble sønnen stjålet fra familiens hjem i New Jersey. Det ble en av USAs mest omtalte forbrytelser gjennom tidene. Historien om den brutale bortføringen gikk verden rundt, og for første gang hørte vi ordet «kidnapping».

Familien betalte en løsesum på 50 000 dollar, vel 441 000 kroner ifølge dagens kurs, men snart ble en sterkt forråtnet barnekropp funnet nedgravd i skogen i nærheten av familiens hjem. Man antok at barneliket var Charles Jr.

Uskyldig henrettet?

Den tyske immigranten Bruno Hauptmann ble funnet skyldig i å ha bortført og drept den 20 måneder gamle babyen i en rettssak som beskrives som et sirkus. Han ble dømt til døden, men hevdet sin uskyld til det siste.

Senere ble det reist tvil om babyen i skogen virkelig var Charles Lindberghs sønn.

Politiet fikk høre om en kvinne i Ohio som hadde hatt en meget syk liten sønn. Plutselig var Glendora Dolfens barn byttet ut mot et friskt, lyshåret barn i akkurat samme alder som den kidnappede Charles Jr. Gutten hadde dessuten samme særmerkede kjennetegn som Lindberghs sønn: en overlappende tå på høyre fot.

Mens Dolfen fastholdt at den lyshårede gutten var hennes sønn, sa barnets far noe annet. Og på sitt dødsleie erkjente kvinnen overfor sin svigerinne at Robert ikke var hennes ektefødte sønn.

Nå er Robert Dolfen 70 år, og overbevist om at han er Charles Lindberghs sønn.

Håper på hjelp fra «mamma»

- Mitt liv hadde blitt et annet hvis det hadde vært bevist. De beste skolene, mye penger, jeg ville aldri ha savnet noe. Men jeg er lykkelig likevel. Jeg vil ikke ha noe med slektens penger å gjøre, sier Robert Dolfen i et intervju med Daily Express.

Nå sammenlignes hans DNA med etterkommerne av den mannen som fikk en sønn med Glendora Dolfen.

Hvis DNA-testen utelukker at paret Dolfen er hans foreldre, gjenstår det å få hjelp fra slekten Lindbergh. Robert håper ifølge Aftonbladet å få hjelp fra kvinnene som kan være hans mor og søster, Lindberghs enke Anne (95) og hennes datter Reeve.

Charles Lindbergh
Charles Lindberghs enke Anne