- Jeg er livredd

Vibeke Berge Hansen (31) snakket hjemmefra med kjæresten Gunnar (37) i mobiltelefonen da han plutselig skrek: - Vi har gått på et skjær. Det er panikk her. Jeg er livredd. Så brøt telefonlinjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet møtte Vibeke Berge Hansen (31) og moren Halldis på Strandkaiterminalen i Bergen i går like før klokka 22.00. Hun hadde ikke hørt noe fra kjæresten Gunnar siden den dramatiske telefonsamtalen like etter klokka 19.00, «midt i Hotell Cæsar», som hun sier.

Hun visste ikke om kjæresten var død eller levende. Plutselig ringer mobiltelefonen hennes. En sykepleier forteller at kjæresten lever!

Telefonlinja brutt

- Jeg har gått i ring på stuegulvet, grått og fryktet det verste, sier Berge Hansen. Til slutt valgte hun å reise til terminalen der Flaggruten holder til.

- Gunnar og jeg satt og sendte tekstmeldinger til hverandre. Han skrev: «Jeg får ikke mat. Det er så høye bølger.» Vi sendte noen meldinger fram og tilbake, forteller hun.

Like etter ringte han til henne: - «Hei, det er meg igjen. Vi har gått på et skjær,» sa han. «Ikke tull,» svarte jeg, forteller Berge Hansen. Like etter ble de brutt.

Full panikk

Minuttene sneglet seg av gårde, og plutselig ringte mobiltelefonen igjen. Berge Hansen hørte at det var panikkstemning i bakgrunnen.

- «Det er panikk her,» sa han. Så hørte jeg at han prøvde å roe ned noen i nærheten. «Det går nok bra,» hørte jeg ham si, forteller Vibeke. Nå begynte hun å bli alvorlig skremt, noe hun også fortalte ham.

- «Jeg er livredd,» svarte han. «Kom deg i livbåten,» sa jeg. Så ble vi brutt.

Vibeke Berge Hansen visste ikke hvilken tilstand kjæresten var i da Dagbladet snakket med henne i går kveld.

- Det var en sykepleier som ringte. Hun sa han lå på sykehus. Jeg vet ikke hvor, og jeg vet ikke om han er skadd, sier Vibeke Berge Hansen.