Martine-saken

- Jeg er mer optimistisk enn noen gang

Etter elleve års kamp for rettferdighet, tror Martine Vik Magnussens far at saken kan gå mot en løsning.

UTVIKLING: - Det er utvikling i denne saken, sier Martine Vik Magnussens far Odd Petter Magnussen. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASKER (Dagbladet): Farouk Abdulhak (32) er den eneste mistenkte for voldtekten og drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen (23) i London 14. mars 2008.

Noen timer etter at Martine forsvant tok han et fly fra London til Kairo, før han satte seg på farens privatfly og reiste til Jemen. Der skal han ha oppholdt seg siden.

Landet har ingen utleveringsavtale med Storbritannia, og milliardærarvingen har levd på flukt fra drapsmistanken og nektet å la seg avhøre av britisk politi.

- Mer optimistisk enn noen gang

Nå, elleve år etter, er gjennombruddet i saken nærmere enn noen gang, tror Martines familie. I dag la familien, britisk politi og Martine-stiftelsen ned blomster på graven hennes på Asker kirkegård, før de oppdaterte pressen.

- Jeg er mer optimistisk enn kanskje noen gang før, men vi vet ennå ikke, sier far Odd Petter Magnussen, som i elleve år har involvert seg tett i saken.

- Sannsynligheten er meget stor. Jeg tror den aldri har vært større, sier leder for Martine-stiftelsen, advokat Patrick Lundevall-Unger, til Dagbladet.

Det var Lundevall-Unger som fikk telefonen som nå gir grunn til optimisme. Det var den danske sikkerhetsrådgiveren Lars Boje Madsen som ringte ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer