- Jeg er mest bekymret for nisselua til politikerne våre

Hadia Tajik gjestet Nytt på nytt i kveld.

PÅ NYTT PÅ NYTT I KVELD: Politisk rådgiver Hadia Tajik i Justisdepartementet er en av gjestene i kveldens Nytt på nytt på NRK. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
PÅ NYTT PÅ NYTT I KVELD: Politisk rådgiver Hadia Tajik i Justisdepartementet er en av gjestene i kveldens Nytt på nytt på NRK. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): Politisk rådgiver i Politi- og justisdepartementet, Hadjia Tajik, var sammen med artisten Sigvard Dagsland gjest i kveldens «Nytt på nytt» på NRK.

Sammen med statssekretær Astri Aas-Hansen har Tajik vært i hardt vær siden samme kanal meldte at sjefen deres, justisminister Knut Storberget, var ukjent med hijab-vedtaket og at det skal ha vært de to kvinnene som skal ha drevet igjennom vedtaket.

Storberget gjorde det klart under dagens pressekonferanse at han ikke legger skylda på noen andre for hijab-bråket:

- Jeg er sjef for Jusisdepartementet, og er sjef for alle prosesser som settes i gang og avgjørelser som tas, sa han.

- Taus
Tajik og Aas-Hansen har vært tause om påstanden hele veien. Det var den politiske rådgiveren i kveldens sending av humorprogrammet også.

- Hun sier ikke noen  spesielt om den saken under sendingen i kveld. Vi forsøkte jo, men helt alvorlig: Det kommer ikke noe oppsiktsvekkende rundt dette, sier prosjektleder Guri Skavlan i Nytt på nytt til Dagbladet.no.

Hun fleipert seg unna temaet når Knut Nærum forsøkte å lokke henne utpå.

- Dette begynte med politi-hijaben, og du er Storbergets politiske rådgiver. NRK påstår at du og statssekretæren har vært overivrige i tjenesten - påstanden går ut på at du og statssekretæren har lagt ut en pressemelding om at Justisdepartementet gikk inn for politi-hijab, bare at dere glemte å si det til statsråden, sa Nærum.


- Jeg hører at det er mange som er opptatt av hijab i politiet, men selv er jeg mest bekymret for nisselua til politikerne våre, svarte Tajik humoristisk.


- Imponerer
Sendingen ble spilt inn i 18-tida i går kveld, bare timer før Tajik skal ha vært i krisemøter i eget departement. Dagsrevyen var tilstede under innspillingen, men Tajik lettet ikke på sløret overfor dem heller.

- Hun fremsto som veldig politisk korrekt. Samtidig imponerer hun på programmet og veldig tilstede på Nytt på nytt, sier Skavlan.

Blant temaene som gjøres til humor i kveld er Karita Bekkemellems utspill der hun sammenligner hijab med kjønnsslemlestelse.

Dagbladet.no har ikke kommet i kontakt med Hadia Tajik for en kommentar så langt i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer