Julia Sandstø skuffet over ledelsen

- Jeg er neppe den første og siste som opplever trakassering i KrFU

Åtte fylkeslag krever ekstraordinært landsmøte.

STO FRAM: Ungdomspolitiker Julia Sandstø (20) fortalte om grenseoverskridende adferd og trakassering fra en betydelig eldre politiker. En rekke fylkeslag mener saken er dårlig håndtert og krever ekstraordinært landsmøte og valg av nytt styre. Foto: KrFU
STO FRAM: Ungdomspolitiker Julia Sandstø (20) fortalte om grenseoverskridende adferd og trakassering fra en betydelig eldre politiker. En rekke fylkeslag mener saken er dårlig håndtert og krever ekstraordinært landsmøte og valg av nytt styre. Foto: KrFU Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Åtte fylkeslag har gått sammen om å kreve et ekstraordinært landsmøte i KrFU. Det har de krav på ut fra partiets vedtekter.

Bakgrunnen er håndteringen av saken der KrFU-politikeren Julia Sandstø (20) varslet om trakassering fra en betydelig eldre KrFU-politiker.

- Det er nødvendig i den situasjonen vi har vært i, sier Simen Bondevik, fylkesleder i Akershus KrFU, om kravet fra fylkeslederne, som han er en av flere som har tatt initiativ til.

- Som fylkesleder i KrFU har jeg vært stolt både av politikken vår, men også av organisasjonen vår som en trygg og god organisasjon. Denne saken har vist at heller ikke KrFU er feilfri. Det har vært en alvorlig sak som har vært håndtert dårlig, også i ettertid, mener Bondevik.

Krever valg av nytt styre

I tillegg til kravet om ekstraordinært landsmøte krever fylkeslagene at det fremmes to saker.

En åpen debatt om saken om seksuell trakassering i partiet og mediehåndteringen av dette, og valg av nytt sentralstyre.

- Det er ikke slik at vi vil kaste hele styret, det er mange flinke folk som sitter der. Men vi vil ha en åpen debatt og diskusjon. Så vil vi etterpå gjennomføre valg av nytt styre, sier Bondevik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer